Welke internetsnelheid heb ik nodig op mijn computer?

Redactie WINMAG Pro
In de afgelopen jaren hebben Nederlandse internetproviders zich steeds meer gefocust op het bieden van het snelste internet. Consumenten zijn vaak geneigd om bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement direct voor een snelle internetverbinding te kiezen, verleid door de advertenties van providers. Vaak blijkt het voor consumenten echter niet noodzakelijk te zijn om voor het snelste internet te kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan een consument die zijn of haar computer voornamelijk gebruikt om mailtjes te kunnen versturen en het laatste nieuws te lezen. Voor hem of haar is vooraf internet vergelijken op Overstappen.nl een verstandige keuze! In dit artikel gaan we dieper in op de internetsnelheid die in verschillende situaties noodzakelijk is.

Internetsnelheden bij een licht, normaal of zwaar verbruik

Zet voor het afsluiten van een nieuw internetabonnement voor jezelf op een rijtje, welke activiteiten je uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het surfen op internet, of het versturen van e-mails, het gebruik van een app als Uitzending Gemist of Youtube op een tablet, het bekijken van films, enzovoorts. Ook het aantal apparaten wat tegelijkertijd verbonden is met het internet kan hierbij een rol spelen. Des te meer apparaten verbonden zijn, des te krachtiger moet het internet vaak ook zijn.

Bij een licht gebruik is een internetsnelheid van circa 10 Mbit/s vaak al voldoende. Gebruik je een computer ook voor het bekijken van afleveringen van programma’s of filmpjes op YouTube, dan is het raadzaam om voor een snelheid van minimaal 20 Mbit/s te kiezen. In het geval dat je ook regelmatig online games speelt of grote bestanden downloadt, is het verstandig om voor 50 Mbit/s te kiezen.

Combineer internet, televisie en mobiele telefonie

Om het afsluiten van een internetabonnement goedkoper te maken, kan het slim zijn om voor alles in 1 te kiezen. Bij deze pakketten worden vast internet, televisie en mobiele telefonie met elkaar gecombineerd. Doordat je de diensten bij dezelfde aanbieder afneemt, krijg je vaak een aantrekkelijke korting aangeboden. Net als voor het vergelijken van internetproviders, vind je op internet ook handige tools voor het vergelijken van alles in 1 aanbieders.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie