Hays de eerste in Nederland die je werk bezorgt met slimme API en WhatsApp

Werk en vacatures vinden via WhatsApp

Jeroen van Onselen
Recruitmentbureau Hays gaat via WhatsApp kandidaten werven. Dat kan het bedrijf door gebruik te maken van API-technologie.

Het is alweer een poosje geleden dat het zo gemakkelijk was in Nederland om werk te vinden. Houd je vast, het wordt nog makkelijker om werk te vinden.

Hays is namelijk de eerste in de branche die werkzoekenden op de hoogte houdt van het aanbod aan banen middels API en WhatsApp. Anders gezegd, het werk zoekt nu jou op.

Grote vraag is natuurlijk welke API het bedrijf gebruikt om dit te kunnen doen.

Werk en banen WhatsApp

Het bedrijf biedt het werk aan via een API van Twilio, een communicatieplatform in de cloud.

Dankzij de software beschikt Hays over de unieke mogelijkheid om zo direct met werkzoekenden te communiceren. Hays Nederland heeft de primeur door als ’s werelds eerste recruitmentbureau het platform uit te rollen. Hays gebruikt WhatsApp m contact op te nemen met kandidaten en relevante vacatures te delen.

Berichtje zodra er werk is

"Hays biedt recruitmentdiensten in 33 landen wereldwijd en plaatst elke werkdag duizend mensen in een nieuwe functie", aldus Steve Weston, CIO van Hays.

"Het is fantastisch om werkzoekenden nu rechtstreeks te kunnen benaderen zodra er nieuwe functies verschijnen. Door gebruik te maken van Twilio's API voor WhatsApp, kunnen we onze kandidaten via ’s werelds grootste messaging applicatie informeren. Dankzij deze nieuwe tool vinden kandidaten sneller en makkelijker hun droombaan.”

Zestig miljard berichten per dag

Met WhatsApp worden dagelijks zestig miljard berichten verstuurd door meer dan 1,5 miljard gebruikers in 180 landen.

Volg de berichtgeving rond WhatsApp

Meer over WhatsApp lezen? De bekendste app ter wereld blijft zich ontwikkelen. Houd de veranderingen van WhatsApp bij via deze site.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen