Wil je zakelijk voordelig bellen? Dé tips!

Redactie WINMAG Pro

Wat de kosten zijn waar je het eenvoudigste op bespaart wanneer je op de kleintjes wilt gaan letten? Dat zijn de kosten die iedere maand, week of jaar weer terugkomen. Denk aan sportschoolabonnementen, maar ook abonnementen op telefonie en internet. Niet alleen privé zijn deze kostenposten er, ook zakelijk komen deze iedere maand terug. Zeker telefonie kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. En niet alleen voor jezelf als ondernemer, maar in veel gevallen betaal je natuurlijk ook het abonnement van je werknemers. In dure en economisch uitdagende tijden is het dan ook aan te raden om scherp te zijn op de kosten van telefonie en eventueel het beleid een beetje aan te passen. Hoe je deze kostenpost een beetje voordelig houdt? Lees snel verder.

Prepaid abonnement 

Iets wat veel mensen niet weten is dat er nog steeds zoiets bestaat als een prepaid abonnement, naast de welbekende sim only abonnementen. Een prepaid abonnement is ideaal om grip en overzicht te houden qua belminuten en data. Werknemers zijn namelijk geneigd wanneer het om zakelijk bellen gaat tot het maximale te gaan, en het ook privé te gebruiken. Dat is vaak niet nodig. Mocht het wel nodig zijn, dan kan de bundel eenvoudig verhoogd worden. Zeker wanneer je eerder al een telefoon aan je werknemer hebt gegeven, dan kun je na het verlopen van dat abonnement prima overschakelen op een prepaid abonnement.

Telefoon stuk?

Is de telefoon zelf stuk en moet er een nieuwe aangeschaft worden? Ga dan niet standaard voor het gecombineerde (en dure) abonnement, maar schaf losse toestellen aan. Zoals we al zeiden is in veel gevallen een prepaid abonnement veel voordeliger. Ook losse telefoons hoeven niet duur te zijn. Denk hierbij niet alleen aan nieuwe telefoons, maar ook aan refurbished varianten. Ook een abonnement kan nog steeds een optie zijn, maar dat hoeft niet altijd gepaard te gaan met de nieuwste iPhone. Het is aan te raden eens verder te kijken naar andere toestellen die minstens dezelfde kwaliteit hebben. Denk aan een samsung a34 bijvoorbeeld; wel de voordelen van een Android telefoon maar niet de nadelen van een torenhoog maandtarief.

Kortom, als werkgever wil je graag dat je werknemer altijd en goed bereikbaar is. Daar mag natuurlijk wel wat tegenover staan, zoals een telefoon inclusief goed abonnement. Dit hoeft echter niet tegen iedere prijs. Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat het voor alle partijen leuk blijft!

 

LEES OOK: Hoeveel MB heb ik nodig?

LEES OOK: Noodverbinding voor bedrijven via 4G

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie