Windows 10-update: inloggen zonder wachtwoord

Jordi Smit
Vind je het vervelend om immer een wachtwoord in te vullen wanneer je jouw laptop opstart? Goed nieuws! Microsoft maakt bekend dat gebruikers ná de grote Windows 10-update gebruik kunnen maken van de optie om in te loggen zonder wachtwoord.

Windows 10-update

Microsoft heeft voor 2020 een grote update gepland staan. Gebruikers mogen na de Windows 10-update zelf de beslissing nemen om in te loggen met een wachtwoord. Wanneer ze ervoor kiezen dit niet meer te doen, dienen ze op een andere wijze in te loggen. Opties zijn dan om dit met gezichtsherkkening van een laptopcamera of met een vingerafdrukscanner te doen.

Inloggen na Windows 10-update

Bovendien biedt Microsoft de mogelijkheid om in te loggen middels een pincode. Het bedrijf stelt dat dit veiliger is dan een wachtwoord, omdat de code lokaal wordt opgeslagen. Op deze manier is de gebruiker ervan verzekerd dat zijn pincode niet op straat komt te liggen. Dit is bij een wachtwoord wél het geval.

LEES OOK: Tech Inside: Microsoft Nederland

Alternatieve inlogmogelijkheden

Microsoft biedt momenteel al alternatieve manieren voor het inloggen, maar gebruikers krijgen nog altijd eveneens een wachtwoordveld voor zich. Die mogelijkheid vervalt als gebruikers daar volgend jaar voor kiezen. Het is daarnaast mogelijk om zonder beveiliging in te loggen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi