World Backup Day: 5 aandachtspunten voor opslag

Redactie WINMAG Pro
Op 31 maart is het World Backup Day om mensen eraan te herinneren hoe belangrijk het maken van een back-up is. Het toegenomen thuisgebruik van digitale apparaten resulteert in een grotere hoeveelheid waardevolle data zoals foto’s, video’s en nu ook steeds meer werkprojecten. Regelmatige back-ups zijn essentieel om verlies van deze bestanden te voorkomen en de schade te beperken die kan worden veroorzaakt door malware die gegevens versleutelt

De centrale rol van digitale apparaten in werk, leven en vrije tijd vereist een groter bewustzijn over het maken van back-ups van data, maar ook over het gebruik van de beste technologie om daarbij te helpen. Western Digital somde daarom 5 aandachtspunten voor opslag op.

Draagbare opslag

Of het nu gaat om genieten van films en muziek of genoeg ruimte om vakantiefoto's op te slaan; opslag moet draagbaar zijn. In het verlengde van deze trend kan een back-up gemaakt worden op een USB-stick of externe draagbare schijf zoals een solid state drive (SSD). USB-sticks zijn verkrijgbaar met verschillende opslagcapaciteiten en beveiligingsfuncties. Een externe draagbare SSD is handig om overal mee naartoe te nemen, zeker een exemplaar dat valbescherming en (IP55) water- en stofbestendigheid biedt. 

Hardware-encryptie

Opslag met extra bescherming door ingebouwde Advanced Encryption Standard (AES)-hardwareversleuteling houdt persoonlijke gegevens veilig. Encryptie is een methode om met behulp van een speciaal algoritme gegevens te coderen zodat ze onbruikbaar zijn voor derden. De data kan alleen worden ontcijferd met een wachtwoord. 

Automatische back-ups

Sommige opslagapparaten kunnen automatische back-ups maken, zelfs tijdens het opladen van een telefoon. Met automatische back-ups van foto's, video's, muziek, documenten en contacten kunnen gebruikers het geheugen en de inhoud van hun apparaat moeiteloos beheren. Het maken van automatische back-ups vereist enige configuratie, maar is na activering eenvoudig te gebruiken. 

Smartphone back-up

Smartphones zijn een essentieel hulpmiddel in het dagelijks leven en werk geworden, en zijn daardoor helaas ook een belangrijk doelwit voor criminelen. Als telefoons niet worden hersteld en er geen back-up van de gegevens is gemaakt, is elk geheugen op dat apparaat verdwenen. 

Een USB Type-C laat gebruikers gemakkelijk bestanden verplaatsen tussen smartphones, tablets en Macs en USB Type-A computers, zodat ze gemakkelijk waardevolle ruimte kunnen vrijmaken en data vanaf een smartphone extern kunnen opslaan.

Snelheid

Het maken van een back-up moet makkelijk zijn en snel gaan. Bespaar tijd bij het opslaan en overdragen van gegevens met krachtige NVMe solid-state prestaties. Dankzij SSD’s met razendsnelle NVMe-technologie is het verplaatsen van bestanden minder tijdrovend en daardoor aantrekkelijker.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie