World Backup Day: leg de eed af

Jordi Smit
We kijken er allemaal tegenop en vergeten het alsmaar te doen, totdat het uit de hand is gelopen. Nee, we hebben het niet over tuinieren. Het maken van een backup is een belangrijke bezigheid, want je bestanden staan niet eerder veilig. Daarom is er zondag 31 maart een speciale dag voor: World Backup Day.

Doel World Backup Day

Je bestanden kwijtraken is precies zo'n onderwerp dat bestempeld wordt als 'dat gebeurt mij toch niet, dat gebeurt anderen alleen'. Toch raakt menigeen weleens zijn telefoon, camera of tablet kwijt. Dan is het belangrijk dat je je gegevens ook ergens anders hebt opgeslagen. Aankomende zondag worden mensen massaal opgeroepen hun o zo belangrijke backup te maken.

LEES OOK: Review: het bestaansrecht van de DS2419+

Eed van World Backup Day

Geloof het of niet, maar op de website van World Backup Day kun je de eed afleggen dat je je backup zondag regelt. Zo zijn er teksten te lezen als: 'Ik zweer plechtig dat ik op 31 maart een back-up zal maken van al mijn belangrijke documenten en kostbare herinneringen.' En 'Ik zal mijn familie en vrienden ook vertellen over World Backup Day - echte vrienden laten hun vrienden niet zonder back-up zitten.'

Type opslag kiezen

Kiezen voor een bepaald type storage betekent dat je hier langere tijd aan vast zit. Dit is logisch; het maakt immers deel uit van een groter plaatje en is essentieel binnen elke organisatiestructuur. De manier van werken in combinatie met eisen en wensen bepalen welk type opslag geschikt is voor jou.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi