Xiaomi smartphone komt naar Nederland

Xiaomi smartphone komt naar Nederland

Jonas Bloemen
Het Chinese bedrijf Xiaomi gaat de Nederlandse markt bestormen. Xiaomi fabriceert naast smartphones ook elektrische steppen en tal van slimme apparaten.

LEES OOK: Hét technologienieuws van de week

Eerder waren er al geruchten over de mogelijke komst van Xiaomi naar Nederland. Nu heeft het bedrijf zelf aangekondigd dat het vanaf eind maart op de markt komt in Nederland, België en Luxemburg. Op 28 maart trapt de multinational af met een persevenement in Amsterdam. Daar wordt de nieuwe Xiaomi smartphone, Xiaomi Mi 9, gepresenteerd. Daarnaast showt het Chinese bedrijf dan ook dingen zoals de laserbeamer, de Laptop Air en de elektrische step. 

Andere Chinese bedrijven zoals Huawei, OnePlus, Oppa en Lenovo doen al langer zaken vanuit Nederland. Xiaomi is op dit moment de nummer vijf ter wereld op de smartphone markt. Vooral in China en India verkoopt het merk veel smartphones. In China loopt echter het marktaandeel van Xiaomi af. 

Tijd dus voor het Chinese bedrijf om zich in de Benelux te gaan begeven. Iets wat het via webshops als Bol.com al deed. Dat ging alleen om de telefoons. De overige producten van Xiaomi konden nog niet online besteld worden in Nederland. Daar zal nu dus verandering in komen. 

Nieuwste Xiaomi smartphone

De Xiaomi Mi 9 heeft 6GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslag, een OLED-scherm van 6,4 inch en beschikt over een Snapdragon 855-chip. De nieuwste Xiaomi smartphone is met 20W draadloos op te laden. Dat is sneller dan andere telefoons. De telefoon kost slechts €499.