Zo repareert Apple gratis je Mac

Jeroen van Onselen
Ze zitten bij Apple deze dagen met de handen in het haar. Er zijn niet genoeg onderelen op voorraad om alle Appels te repareren. Deze buitengewone omstandigheden noopt het bedrijf tot buitengewone maatregelen. En jij kan daarvan profiteren.

iPhoned schrijft het en die heeft het weer van van Macrumors, die weer zegt een intern document van Apple in handen te hebben gekregen. Daarin wordt het personeel van het voorraadprobleem op de hoogte gesteld.

Wat nu, moeten ze in California hebben uitgeroepen. Er zat blijkbaar niets anders op voor het machtige Apple dan een knieval te maken voor zijn trouwe fans. En die knieval mag er zijn!

Gratis reparatie geldt alleen voor Apple iMac

Ok, voor je nu een gat in de lucht springt, het aanbod wat hieronder volgt geldt alleen voor wie met een kaduuk scherm zit van zijn iMac uit 2014 en/of begin tot midden 2015 met een 27 inch Retina 5k-display. Dit geldt niet voor andere producten van Apple. Kom dus niet aanzetten met een MacBook waar het toetsenbord van hapert, want dat is weer een ander verhaal. En zelfs als je de juiste iMac hebt, dan nog zijn er meer voorwaarden om rekening mee te houden. 

Je moet namelijk een lastige keuze maken.

Voorwaarde gratis reparatie Apple

Waar het op neer komt is dat je kan kiezen uit twee opties. De voorwaarden is dat je kiest, dus je kan niet allebei kiezen. Dit is de keuze waar Apple je voor stelt.

Of je wacht tot half december en Apple rekent je niets voor de reparatie, of je krijgt 600 dollar (prijs in euro's onbekend) voor een nieuwe iMac. Apple kan tot half december je kapotte iMac niet meer maken.

In het laatste geval ben je wel je oude computer kwijt. Je kunt ook besluiten af te wachten totdat Apple met een verklaring komt, maar daar koop je uiteindelijk maar weinig voor. Apple heeft het nog niet bekend gemaakt hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. 

Wat je keuze ook is, als je je iMac kan missen is dit een gunstige tijd om je Mac ter ziele te zien (laten?) gaan. Je hebt hoe dan ook destijds een goede keuze gedaan. Apple liep op de rest vooruit wat technologie betreft, dat is zeker. We zin het misschien inmiddels vergeten, maar waar toen de meeste techfabrikanten nog druk waren met de  de pracht van 4K-schermen, ging Apple verder met zijn 27-inch 5K retina-scherm. 

More Apple


Trek in meer Apple? Je vindt het hier.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen