Zonnepanelen gaan er aantrekkelijker uitzien

Zonnepanelen worden onzichtbaar

Aimée van Vuuren
Een groot aantal zonnepanelen op je dak: het staat niet altijd even mooi. Het idee van Geert Grimme om zonnepanelen aantrekkelijk voor het oog te maken is daarom een mooie uitkomst.

Niet nieuw

Het idee om zonnepanelen aantrekkelijker te maken is niet nieuw. Veel bedrijven over de hele wereld zijn bezig om de ontwikkeling van zonnepanelen zo innovatief mogelijk te maken. In eerste instantie was de aanschaf van zonnepanelen erg duur en nu krijg je er een subsidie voor. De prijs die je betaalt voor de zonnepanelen neemt niet het probleem weg dat de panelen niet heel erg fraai staan op je huis.

Lees ook: Zes innovatieve tech-startups uit de polder

Onzichtbare zonnepannen

Al vier jaar was Grimme bezig met de ontwikkelingen van dit nieuwe innovatieve idee genaamd Grimme Solar System. Het idee houdt in dat er dakpannen op het huis geplaatst worden die zonne-energie produceren maar waaraan dat je niet kunt zien. Van dichtbij zie je de zonnecellen goed zitten op de pannen maar van veraf zijn ze vrijwel onzichtbaar.

Een prijs voor de zonnepanelen is er nog niet maar de installatie van deze speciale zonnepannen zullen ruim drie keer zo duur zijn als de installatie van normale zonnepanelen.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée