Apple erkent batterijprobleem iPhone 4S en komt met oplossing

steven
Op internet verschenen diverse klachten van iPhone 4S-gebruikers over de accuduur van hun toestel. Apple heeft het probleem nu erkend en komt naar eigen zeggen over enkele weken met een software-update.

Volgens de fabrikant hebben een klein aantal gebruikers bij Apple geklaagd over een accuduur die korter zou zijn dan verwacht. Apple zou een aantal bugs in de software hebben gevonden die hier waarschijnlijk de oorzaak van zijn. Het probleem zou binnen enkele weken opgelost worden met een update van iOS5.

De fabrikant gaf de verklaring aan website AllThingsD, maar wilde verder nergens op in gaan. Op Engadget verscheen vandaag het nieuws dat iOS-versie 5.0.1 al beschikbaar is voor ontwikkelaars. Deze update zou onder meer het batterijprobleem moeten verhelpen.

De verkoopcijfers lijken weinig last te hebben van de negatieve berichten over de accutijd. In het eerste weekend ging het toestel meer dan vier miljoen keer over de toonbank, dat was twee keer zoveel als zijn voorganger, de iPhone 4.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven