WINMAG #100: Onix Pulsar HMD

redactie
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech. Waaronder ook de Onix Pulsar HMD.

Virtual reality is big business, dus gek is het niet dat er allerlei nieuwe partijen op de markt komen om een graantje mee te pikken van het succes van deze technologie. Onix is een dergelijke partij.

Deze kleine startup wil in 2017 de Pulsar head mounted display (HMD) naar de markt brengen. Onix noemt de Pulsar een 'next generation modular VR-headset' met een gebogen 120 Hz 4K-scherm rondom het hoofd.

Het modulaire zit 'em in de mogelijkheid om functies toe te voegen aan de HMD via hardware. Zo zou het mogelijk moeten worden de Pulsar via modulaire onderdelen volledig draadloos te laten werken. In eerste instantie is de HMD niet draadloos en verbindt deze via een USB-C-verbinding met de nodige hardware.

Vanwege de hoge resolutie is Onix genoodzaakt de Pulsar pas in 2017 uit te brengen, volgens het bedrijf is er dan pas genoeg keuze in videokaarten die de resolutie van de HMD ondersteunen.

Onix Pulsar HMD

  • 120 Hz 4K-display
  • Modulaire hardware
  • Stijlvol gebogen design rondom het hoofd