Deze Oostenrijkse designer bevecht smartphoneverslaving met deze twee gadgets

Redactie WINMAG Pro
We kennen allemaal het gevoel van van huis gaan om er te laat achter te komen dat we onze smartphone zijn vergeten. Zonder smartphone zijn we tegenwoordig naakt. De Oostenrijkse ontwerper Klemens Schillinger wil met twee interessante producten iets doen aan onze smartphoneverslaving.

Beeld: Klemens Schillinger

De ontwerper heeft voor de tentoonstelling #Offline – Design for the (Good Old) Real World, die plaatsvond tijdens de Design Week 2017 in Wenen, twee producten gemaakt die onze smartphoneverslaving moet bedwingen: een lamp die aangaat in ruil voor je smartphone en een serie van vijf op smartphones lijkende plaatsvervangers.

Offline lamp

De Offline lamp is een lamp die slechts aangaat in ruil voor je smartphone. Het werkt zo: onder de lamp bevindt zich een kastje met lade waar een smartphone in past. Het kastje reageert op gewicht dus waarna je je smartphone in het kastje hebt geplaatst en de lade dicht hebt gedaan, gaat er een knop om die de lamp aanzet.

Het idee erachter is dat het licht van de lamp je moet uitnodigen om iets productievers te doen dan turen naar je smartphone, denk aan lezen of werken. Schillinger haalde voor de lamp inspiratie uit keycard van hotels, die ervoor zorgen dat wanneer je ze in de houder in je hotelkamer plaatst de lichten aan gaan.

Substitute phones

Substitute Phones

Beeld: Klemens Schillinger

De tweede gadget die helpt om van onze verslaving af te komen, of ons in ieder geval wijst op onze verslaving, zijn vijf vervangende smartphones. Elk van de vervangende smartphones is voorzien van ronde stenen die kunnen bewegen. De stenen vervangen de typische bewegingen die we maken wanneer we onze smartphone gebruiken, zoals pinchen en swipen.

Hoewel de producten (nog) niet te koop zijn, wijst de website van Schillinger op een webshop die er aan komt. Eventuele prijzen zijn nog niet bekend.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie