Een digital workplace opzetten én succesvol maken: dit moet je weten!

Redactie WINMAG Pro
Het hebben van alleen een intranet is in deze tijd niet meer voldoende. Bedrijven met een intern social platform maken niet alleen effectief samenwerken mogelijk, maar besparen ook tijd en kosten. Hoe zet je een social platform op als aanvulling op je intranet? En hoe zorg je dat medewerkers je digitale transformatie omarmen?

Op 15 februari 2018 vindt in Jaarbeurs Utrecht het Digital Workspace Event van Frankwatching plaats. Laat je inspireren door actuele insights, ervaringen en best practices in de vorm van verschillende waves en tracks met ruim 25 experts. Zij laten je graag zien hoe je kunt bijdragen aan een optimale digitale workplace aan de hand van de volgende topics:

1. Digital Workspace

De digitale revolutie heeft de werkplek drastisch veranderd. Bedrijven die daarop inspelen hebben concurrentievoordeel. Een slimme en flexibele werkomgeving, zoals Slack, Microsoft Teams en Facebook at Work, zorgt voor betere kennisdeling en meer innovatie.

2. Transform

De wereld verandert continu, dus ook het social intranet. Hoe zit het met nieuwe technologieën als artificial intelligence, machine learning en gezichtsherkenning? Hoe voegen deze waarde toe aan je connected company?

3. Empower

Een verbeterde digital workplace is pas een succes als deze ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers het nieuwe werkproces omarmen en de bijbehorende tools op de juiste wijze gebruiken?

Sommige bedrijven gaan nog een stap verder met digitaal werken en kiezen met volle overtuiging voor gedeelde workspaces met medewerkers, team, partners en klanten. Connected customers vragen om een connected company.

Mis deze keynotes niet!

De impact van disruptieve: de kansen en bedreigingen - Christian Kromme (Artificial Industry)

Onze wereld verandert in een exponentieel tempo! Er komt letterlijk een vloedgolf van digitale disruptie op ons af. Veel organisaties voelen zich bedreigd, maar er zijn ook organisaties die deze golf juist zien als een kans. Disruptieve organisaties als Uber en AirBnb denken als surfers en weten precies waar en wanneer ze een golf moeten pakken om haar kracht te benutten en snelheid te maken. Welke impact heeft digitale disruptie precies op je organisatie, en wat ga je daarvan merken? Christian daagt je uit om te denken als een surfer en helpt daarmee om disruptieve dreigingen te veranderen in kansen.

Designing behavior in digital workspaces - Anette Hedegaard (Krukow)

Er komt veel kijken bij de ontwikkeling van een (nieuwe) digitale werkomgeving. Veel organisaties zijn bezig met allerlei mooie technologieën, maar vergeten soms wel eens voor wie ze het allemaal doen. Behavioral design expert Anette Hedegaard uit Denemarken zet tijdens haar sessie de echte sterren van digital workspaces in het zonnetje: de klant en de eindgebruiker. Ze gaat in op behavioral insights, strategieën en tools die een cruciale rol spelen bij het ontwerpen van een werkomgeving die mensgericht is en die zorgt voor verbeterde dagelijkse besluitvorming. Ook toont ze hoe je ambities vertaalt naar concrete acties door het nemen van de juiste beslissingen.

De werkplek ‘on the move’: de kracht van design denken en doen - Pieter de Wit (VanBerlo)

De digitale revolutie vindt lang niet alleen op kantoor plaats! De werkplek van nu is ‘on the move’. Of je nu piloot bent op een intercontinentale vlucht, kapitein van een sleepboot of chauffeur van een zelfrijdende truck. Je moet eraan geloven: digitale transformatie. Als winnaar van de innovatieprijs 2017 weet VanBerlo als geen ander hoe hierop in te spelen. En wat het belang is van razendsnel handelen in kritieke situaties. De systemen schieten als paddestoelen uit de grond en zorgen voor informatie-overload. Hoe bepaal je welke oplossing geschikt is? Welke ontwikkelingen kun je niet langer negeren, en hoe anticipeer je op de werkplek van de toekomst? Pieter de Wit, Senior Designer User Experience bij VanBerlo, neemt je in zijn keynote mee in het veranderende denken en doen bij het ontwerpen van de ideale ‘control room’.

Check het hele programma voor alle (break out) sessies.

Don't miss out!

Wil jij ook aanwezig zijn bij dit evenement? Meld je dan aan via de website van Frankwatching.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie