Accessoires voor je smartphone: de toppers van dit moment

Redactie WINMAG Pro
Onze smartphone is waarschijnlijk onze meest gebruikte bezitting. Ik ken bijna niemand die zijn mobieltje nog uitschakelt, het staat gewoon 24/7 aan. Anno 2017 - 2018 was de selfie stick het accessoire van het moment, maar tegenwoordig is ook dat alweer verleden tijd. De selfie stick blijft thuis tegenwoordig, maar er zijn wel een hele hoop andere accessoires die we nog steeds gebruiken, of die nog maar vrij recent zijn doorgebroken. In dit artikel wil ik het hebben over de meest relevante accessoires voor je smartphone van dit moment.

Een telefoonhoesje ter bescherming

Het lijkt een cliché te worden, maar een smartphone hoesje blijft de beste manier om jouw telefoon te beschermen. Voor elk type telefoon, zijn er verschillende hoesjes op de markt. Het is natuurlijk logisch dat de maten van een IPhone 12 Mini hoesje totaal verschillend zijn dan die van een IPhone 12 Pro Max. Er zijn heel veel universele accessoires op de markt, maar een hoesje wordt nog steeds specifiek gemaakt voor een bepaald smartphone model.

Er bestaan verschillende types van hoezen voor je smartphone. Je kunt kiezen voor een klassieke bookcase, die je open en dicht kunt vouwen, of voor een case die enkel rond de achterzijde van de telefoon zit. Daarenboven moet je ook een keuze maken uit verschillende materialen. Er bestaan TPU telefoonhoezen, lederen hoesjes en zelfs houten telefoonhoezen.

Samen met een hoesje, maken er ook heel veel mensen gebruik van een screenprotector.  Zo’n screenprotector is een laagje dat je aanbrengt op het scherm van jouw telefoon. Vroeger gebruikte men voornamelijk plastic screenprotectors. Het nadeel daarvan, is dat ze je smartphone wel beschermen tegen krassen, maar niet tegen het vallen op de grond. Daarom gebruikt men tegenwoordig veel vaker een glazen screenprotector. De nanostructuur die daarin is geïmplementeerd, zorgt voor een extra beschermingslaag, zodat jouw scherm minder snel zal barsten bij het vallen.

Deze telefoon accessoires dienen specifiek ter bescherming van jouw smartphone, maar er zijn ook enkele andere hippe accessoires, die dienen om jou het leven makkelijker te maken.

Powerbanks

Aangezien we onze smartphones meer gebruiken dan ooit tevoren, hebben we ook nood aan een grotere batterij. Smartphonefabrikanten zitten echter met een dilemma, want een grotere batterij betekent ook een dikkere en zwaardere smartphone. Aan de andere kant, is er ook nog het chemische verouderingsproces van de batterij. Naarmate je jouw smartphone oplaadt, treedt er een chemisch proces op, waardoor de batterij capaciteit afneemt.

Voor sommige smartphones bestaan er hoesjes met een ingebouwde back-up batterij, maar deze bestaan niet voor elk toestel. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat die battery cases meestal aan de dure kant zijn. Een powerbank is een betere oplossing en je kunt hem bovendien nog voor veel meer gebruiken ook.

Een powerbank is een externe batterij, waarmee je met behulp van een laadkabel, jouw mobieltje onderweg kunt opladen. Het grote voordeel van een powerbank, is dat er in de meeste modellen voldoende energie kan worden opgeslagen om je smartphone meer dan één keer te herladen. Dat is vooral erg handig wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat. Aan de andere kant, kan je met jouw powerbank ook andere zaken opladen. Denk bijvoorbeeld aan draadloze bluetooth oortjes of je tablet.

Telefoonhouders

Een derde belangrijk accessoire dat onmisbaar is voor de moderne mens, is een telefoonhouder. Het is namelijk zo dat we tegenwoordig onze telefoon ook inzetten als navigatiesysteem voor in de wagen. Om handsfree te blijven tijdens de rit, is het wel belangrijk dat je jouw mobieltje in een houder plaatst. Sommige mensen proberen hun telefoon te balanceren op het dashboard, maar meestal gaat dat niet goed. In een scherpe bocht dondert de smartphone naar beneden.

Ook van telefoonhouders bestaan er verschillende modellen. Er zijn universele modellen waarbij je de telefoon moet klemmen tussen de haakjes, maar er zijn ook modellen die werken met behulp van een magneetsysteem. Deze laatste telefoonhouders zijn voor de meeste mensen handiger, aangezien het makkelijker is om jouw telefoon snel los te maken en terug te bevestigen. Aan de andere kant, zit je GSM wel iets steviger vast in de houder die gebruik maakt van klemmen.

Beide varianten zijn veilig om te gebruiken met jouw toestellen, maar zorg wel ten allen tijde dat ze compatibel zijn. Er zijn bijvoorbeeld enkele houders op de markt, die niet groot genoeg zijn om de grootste telefoons te houden.

Conclusie

Er zijn zoveel verschillende accessoires op de markt. Nieuwigheden maken hun intrede en oude rages verlaten de markt. Klassiekers zoals het telefoonhoesje blijven echter altijd in gebruik, maar we zullen zien wat de toekomst brengt.


 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie