Acer breidt uit voor nieuwe tech

Redactie WINMAG Pro

Acer kondigde vandaag een uitbreiding aan van de ontwikkeltools voor zijn toonaangevende SpatialLabs™ -technologie. Daarmee biedt het bedrijf meer mogelijkheden voor het ontwikkelen van stereoscopische 3D-ervaringen zonder een bril op Acer SpatialLabs Proapparaten. Dankzij de ondersteuning voor de nieuwe Unity-plug-in kunnen ontwikkelaars zich richten op SpatialLabs Pro-apparaten bij het maken van uiteenlopende stereoscopische 3Dcontent en -toepassingen. De Acer OpenXR-runtime voor SpatialLabs is gecertificeerd, zodat ontwikkelaars OpenXR-protocollen kunnen gebruiken bij het maken van stereoscopische 3Dcontent en -toepassingen voor commerciële SpatialLabs-beeldschermen. Dankzij de Acer SteamVR Bridge kunnen ze stereoscopische 3D-content toepassen in VR-applicaties en zo levensechte ervaringen bieden op SpatialLabs Pro-apparaten.

Pro Suite-ontwikkelaarsprogramma: Unity-plug-in

Acer biedt nu ondersteuning voor niet alleen de Unreal-plug-in, maar ook de Unity-plug-in en bereikt daarmee meer creators in uiteenlopende bedrijfstakken zoals het onderwijs, de architectuur, de bouw en de farmaceutische industrie. Nu kunnen ontwikkelaars die gebruikmaken van Unreal, de populaire engine voor het maken van stereoscopische 3D-content en -toepassingen, de tools en verticalen van de Unity-plug-in benutten om hun modellen in echt 3D te tonen op Acer SpatialLabs Pro-apparaten, zonder de noodzaak van een speciale bril.

Acer OpenXR-runtime

Met de OpenXR-runtime heeft Acer zijn SpatialLabs Pro-apparaten volledig compatibel gemaakt met OpenXR. Acer is al jarenlang lid van de Khronos OpenXR-werkgroep, promoot open standaarden en bouwt aan een toegankelijk ecosysteem voor zijn hardware oplossingen.

Nu bieden ze ontwikkelaars van XR-inhoud (Extended Reality) de mogelijkheid hun stereoscopische 3D-content met hoge resolutie te tonen op meer apparaten, zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Makers van content en applicaties kunnen snel innoveren dankzij het gebruik van de krachtige OpenXR-API en de uitgebreide ervaring van Acer met het weergeven van stereoscopische 3D-beelden op SpatialLabs-apparaten. Dankzij de OpenXRruntime kunnen gebruikers van Acer SpatialLabs Pro-apparaten nu ook werken met applicaties zoals Autodesk VRED en Blender.

Acer SteamVR Bridge

Met Acer SteamVR Bridge kunnen ontwikkelaars van VR-toepassingen (uiteenlopend van virtuele rondleidingen tot tentoonstellingen en lesmateriaal) hun content geschikt maken voor Acer SpatialLabs Pro-apparaten. Op die manier kunnen ze gebruikers boeiend beeldmateriaal bieden zonder VR-headset. Gebruikers van SpatialLabs Pro-apparaten kunnen de Acer SteamVR Bridge ook combineren met NVIDIA Omniverse™ voor het stroomlijnen van workflows en verbeteren van de stereoscopische 3D-weergave van complexe afbeeldingen, visuele effecten en simulaties.

zie ook:

De nieuwe Acer Chromebook Spin 714

Acer introduceert nieuwe zakelijke laptops in de TravelMate-serie

en op Baaz.nl:

Nieuw: 's werelds eerste laptops gebouwd voor cloud gaming

Logitech G introduceert de Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Gaming Headset

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie