Acer presenteert duurzame router

Redactie WINMAG Pro

Acer heeft vandaag de Acer Connect Vero W6m meshrouter gepresenteerd. Het is de eerste milieuvriendelijke WiFi 6E-router met een behuizing van gerecycled PCRplastic, die bovendien is uitgerust met een ecomodus voor efficiënt energieverbruik. De router wordt aangedreven door een quad-core processor met 2 GHz en bevat een reeks geavanceerde connectiviteits-, dekkings- en beveiligingsfuncties, waaronder WiFi 6E Tri-Band AXE7800[1,2].

"We zijn heel blij dat we ons portfolio van netwerkapparaten kunnen uitbreiden met de Acer Connect Vero W6m meshrouter met WiFi 6E, die is ontworpen met ondersteuning voor WiFi 6E tri-band-connectiviteit voor snelle en veilige verbindingen met uitgebreide netwerkdekking binnen elk huis of kantoor", aldus Wayne Ma, General Manager, IoB, Acer Inc. "De prestatiegerichte router is ook de nieuwste toevoeging aan onze steeds groter wordende Verolijn van milieuvriendelijke producten en illustreert de inzet van Acer om zijn verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen en de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken.

 

Snelle en naadloze verbindingen via WiFi 6E

De Acer Connect Vero W6m, de eerste milieuvriendelijke router van Acer, wordt geleverd inclusief WiFi 6E en voldoet aan de beveiligingsnormen die zijn vastgesteld in de Richtlijn Radioapparatuur (RED) van de Europese Commissie. Het apparaat biedt ondersteuning voor doorvoer via WiFi 6E tri-band (2,4 GHz/5 GHz/6 GHz[1,2]) AXE7800 en biedt snelheden van tot wel 7,8 Gbps voor een snelle, stabiele internetverbinding. De router kan daarnaast worden gekoppeld aan maximaal vier andere routers en biedt dan een indrukwekkend netwerkbereik van tot wel 465 m2 via een meshsysteem met twee routers en tot wel 930 m2 bij vier routers, zodat dode zones in grotere dekkingsgebieden worden voorkomen[1,3]. De Acer Connect Vero W6m wordt aangedreven door een MediaTek quad-core A53-processor van 2 GHz, met 1 GB LPDDR RAM en 4 GB geheugen om aan de vereisten van een hoge bandbreedte te voldoen.

Bij de Wi-Fi 6E-router staan gegevensbescherming en -beveiliging ook hoog in het vaandel, aangezien het de eerste router is die voldoet aan de EU EN 303 645 (RED) cyberbeveiligingsnormen. Samen met het portfolio van prestatiegerichte routers van Acer, waaronder de Predator Connect W6 en Predator Connect W6d, geeft de toevoeging van de Vero Connect W6m-router blijk van zijn toewijding om innovatieve connectiviteitsapparaten te bieden die hoogwaardige en veilige netwerkverbindingen leveren voor alle soorten gebruikers.

Volledig milieubewust

Bij het ontwerpen van deze router is Acer milieubewust te werk gegaan. De inzet van Acer om de CO2-uitstoot te verlagen, is terug te zien in alle aspecten van het apparaat, van de behuizing tot aan energiezuinige functies. Daarnaast is ook de verpakking gemaakt van 100% recyclebaar papier.

Het minimalistische en compacte uiterlijk van de Acer Connect Vero W6m is vervaardigd van 30% PCR-plastic en het geheel is afgewerkt met een grijze lak, zodat de router in elk kantoor of huis goed staat. In samenwerking met andere verbonden apparaten zorgt de speciale ecomodus voor een optimaal stroomverbruik van de router door de slaaptijd te beheren wanneer de apparaten niet worden gebruikt en de verdeling van de datafrequentie efficiënt te regelen.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

zie ook:

Acer introduceert nieuwe zakelijke laptops in de TravelMate-serie

De belangrijkste verschillen tussen Windows en Apple

en op Baaz.nl:

Nieuw: 's werelds eerste laptops gebouwd voor cloud gaming

Handige tips om je wifi-signaal te verbeteren op de werkvloer

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie