Altaro biedt MSP’s uitgebreide back-upoplossing voor Office 365

Redactie WINMAG Pro
Dankzij de nieuwe functionaliteit in Altaro Office 365 Backup for MSP's kunnen Managed Service Providers (MSP's) nu back-ups maken van bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint.

Toenemende vraag

Naarmate meer organisaties hun workload verplaatsen naar platforms zoals Office 365, is er een toenemende vraag naar een uitgebreide back-upoplossing die klanten de zekerheid geeft dat hun data veilig is en correct wordt geback-upt. Office 365-gebruikers kunnen er niet op vertrouwen dat Microsoft een back-up van hun e-mails en bestanden maakt, en dit is waar Altaro Backup Office 365 for MSP’s om de hoek komt kijken. Naast e-mails, bijlagen, contacten en agenda's kunnen MSP's nu een back-up maken van bestanden in OneDrive-accounts en SharePoint omgevingen. Back-ups vinden automatisch meerdere keren per dag plaats in de beveiligde Microsoft Azure-infrastructuur van Altaro.

CEO Altaro

MSP’s kunnen alle back-ups van klanten beheren en bewaken via de gecentraliseerde, multi-tenant online management console van Altaro. Ze profiteren ook standaard van 24/7 support. Facturering en rapportages zijn geïntegreerd in de console. 'We zijn verheugd om deze belangrijke functionaliteit toe te voegen aan onze back-up- en recovery oplossing voor Office 365. Back-up en herstel van bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive en SharePoint zullen het MSP-portfolio verbeteren en tegemoetkomen aan de zorgen van veel Office 365-klanten', aldus David Vella, CEO van Altaro.

Additionele functionaliteit

De nieuwste versie voor MSP's bevat onder meer:
 

  • Customer self-service – MSP's kunnen ervoor kiezen om hun klanten toegang te geven tot hun account in het Altaro Cloud Management Console, zodat ze hun eigen back-updata kunnen controleren, doorbladeren en herstellen.
  • User access rights – MSP's hebben nu meer controle over de back-up browsing en herstel-mogelijkheden door toegang te bieden tot een geselecteerd gebruikersaccount binnen een team voor een of meer klanten.
  • Beveiligde audit logs – Een bijkomend voordeel van de Office 365-back-ups van Altaro-hostingklanten is dat de logbestanden bestand zijn tegen manipulatie omdat de systemen volledig worden gecontroleerd. MSP's kunnen daarom voldoen aan de compliance-vereisten van klanten met betrekking tot wijzigingen in content. Gecontroleerde acties omvatten het inschakelen of opschorten van user back-ups, inhoud-herstel vanuit een mailbox, OneDrive of SharePoint en browsen door gebruikersdata. De audit kan ook worden geëxporteerd.

Over Altaro

Altaro is een snelgroeiende ontwikkelaar van robuuste back-up en recovery oplossingen voor managed service providers (MSP's), IT-resellers en bedrijven. Met meer dan 50.000 klanten in meer dan 121 landen, 10.000 partners en meer dan 2.000 MSP's biedt Altaro betaalbare functionaliteit van hoogwaardige kwaliteit, terwijl onnodige functies die kosten en onnodige complexiteit toevoegen worden vermeden. Het vlaggenschip is Altaro VM Backup, een back-upoplossing voor gevirtualiseerde omgevingen en de logische keuze voor Hyper-V en VMware back-up en replicatie. Altaro Office 365 Backup is de abonnementsoplossing voor back-up en herstel van Office 365-mailboxen, OneDrive en SharePoint. Beide producten zijn ook beschikbaar als maandelijkse abonnementsprogramma's voor MSP's. Er is ook een fysieke serverback-upoplossing als freeware beschikbaar. Altaro heeft kantoren in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk, Noord-Macedonië en Malta.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie