'Amazon betaalde geen belasting over 9,9 miljard euro'

Jordi Smit
De omzet van Amazon was in 2018 maar liefst 9,9 miljard euro. Hier is echter nooit belasting over betaald, zo stelt een rapport van het Institute on Taxation and Economic policy (ITEP).

Maatregel Trump in voordeel Amazon

Dat Amazon geen belasting betaalt, heeft met Donald Trump te maken. De Amerikaanse president ging akkoord met verschillende belastingverlagingen voor bedrijven. Het zorgde niet alleen voor belastingverlagingen bij bedrijven, ook maakte het zo gezegd 'achterpoortjes open' voor grote bedrijven om geen belastingen te betalen.

Reputatie Amazon

Het is niet voor het eerst dat Amazon wordt geconfronteerd met belastingen. Eerder kon het op een flinke belastingvermindering rekenen als het zijn hoofdkantoor zou vestigen in Long Island City in New York. .

LEES OOK: Werken bij Amazon: een ware hel

Reactie Trump

Overigens doet Trump zelf alsof er niets aan de hand is. De president reageerde kritisch op het feit dat Amazon geen belasting betaalt.. 'In tegenstelling tot anderen betaalt Amazon weinig of geen belastingen aan de staat of lokale overheden. Het gebruikt wel onze post om pakjes te leveren (en berokkent daar de Verenigde Staten enorme schade mee). Daarbovenop zorgen ze ervoor dat de zaak van vele duizenden retailers failliet gaat', twitterde hij.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi