BlackBerry biedt Secure Work Space technologie voor platformen van derden

Redactie WINMAG Pro
Sinds de introductie in 1999 heeft BlackBerry als wereldwijde leider in draadloze innovaties het mobiele landschap radicaal veranderd. Tegenwoordig streeft BlackBerry ernaar om het succes van miljoenen klanten ter wereld te inspireren door continu de grenzen van de mobiele ervaring op te zoeken.

Persbericht:

Waterloo (Ontario, Canada) – BlackBerry (NASDAQ: BBRY; TSX: BB) laat weten dat het een oplossing uitbrengt om zakelijke en privédata op mobiele platformen van derden van elkaar te scheiden en te beschermen. Secure Work Space voor iOS en Android zal beheerd worden via BlackBerry Enterprise Service 10, de multi-platform enterprise mobility management oplossing van BlackBerry. Deze oplossing biedt al meer dan 10 jaar bedrijven de security die ze nodig hebben en is in het bedrijfsleven de meest gebruikte mobility oplossing.

Er zal binnenkort een update beschikbaar komen voor BlackBerry Enterprise Service 10 die de bekende BlackBerry beveiligingsmogelijkheden voor dataverkeer en de opslag van data, alsook de volledige scheiding van werk- en privédata naar andere platformen brengt. De BlackBerry Secure Work Space solution bevat tevens beveiligde klantapplicaties voor email, agenda, contactpersonen, taken, memo’s, veilig browsen en bewerken van documenten voor elk toestel dat aangesloten is op BlackBerry Enterprise Service 10.

'Met BlackBerry Balance bieden we een oplossing om zakelijke en privédata en applicaties van elkaar te scheiden zonder dat compromissen gesloten moeten worden en dat is uniek in de sector,' aldus David J Smith, Executive Vice President, Enterprise Mobile Computing. 'Met Secure Work Space voor iOS- en Android-toestellen breiden wij zoveel mogelijk van deze features uit naar andere platformen om zo bedrijven te helpen met hun Bring Your Own Device (BYOD) uitdaging. BlackBerry Enterprise Service 10 biedt aan beheerders één enkel en intuïtief platform waarmee zij op een efficiënte en veilige manier meerdere toestellen kunnen beheren terwijl ze hun bedrijfsdata beschermen, maar tegelijkertijd aan hun werknemers wel de gewenste flexibiliteit kunnen bieden.'

Dankzij de Secure Work Space oplossing kunnen klanten heel wat inspanningen en kosten besparen omdat ze niet langer dure VPN-systemen hoeven te configureren en gebruiken om via mobiele toestellen toegang te verlenen tot gegevens en applicaties die zich achter de firewall van het bedrijf bevinden. Met end-to-end enterprise mobility management, een eenvoudig installatieproces en een wereldwijd en flexibel technisch support model, biedt BlackBerry een veilige en betrouwbare oplossing voor bedrijven en overheidsinstellingen die binnen hun BYOD-beleid iOS- en Android-platformen willen opnemen. Extra applicaties kunnen eenvoudig beveiligd worden en aan de werkomgeving worden toegevoegd, zelfs zonder aanpassingen aan de broncode.

'Het leeuwendeel van de smartphones op de markt zijn niet veilig genoeg om te werken in een zakelijke omgeving of binnen een overheidscontext,' aldus Robert Enderle, Principal Analyst bij Enderle Group. 'Momenteel biedt BlackBerry Enterprise Service 10 in combinatie met BlackBerry Balance of Secure Work Space de enige volume oplossing die van meet af aan ontworpen is om het niveau aan veiligheid te bieden dat door de meeste IT-afdelingen gevraagd wordt. Met deze beslissing geeft BlackBerry aan dat zij verder denken dan hun eigen top-down-aanpak met betrekking tot veiligheid en ook ingaan op de vraag naar veiligheid op andere platformen. BlackBerry toont met deze oplossing ook haar ervaring op het vlak van veiligheid door te voorzien in een cross platform security oplossing die sterker is dan die van welke andere speler op de markt dan ook.'

Gesloten bèta tests vinden momenteel plaats voor Secure Work Space. De oplossing zal tegen het einde van het eerste kwartaal in 2013 beschikbaar zijn. Meer informatie zal worden verstrekt tijdens de BlackBerry Live conferentie die in mei 2013 gehouden zal worden in Orlando (Florida).

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie