Britse bank Natwest test betaalpas Gemalto met vingerafdrukscanner

Jordi Smit
Het Nederlandse bedrijf Gemalto heeft de Britse bank Natwest zover gekregen dat het betaalpassen met een ingebouwde vingerafdrukscanner gaat testen. Klanten zijn met deze pas in staat contactloos en zonder limiet te betalen, waarbij ze geen pincode hoeven in te voeren.

Werkwijze

Klanten dienen voordat ze de dienst van Gemalto willen gebruiken, hun vingerafdruk te registeren op de betaalpas. Daarvoor moeten ze naar een kantoor van de bank, maar volgens The Guardian wil NatWest het in de toekomst mogelijk maken om die vingerafdruk op afstand op de betaalpas te zetten.

Nieuw product Gemalto

Contactloos betalen is al helemaal van nu, maar dit door middel van een vingerafdrukscanner is wél nieuw. Het is een extra beveiliging op het huidige contactloos betalen. In het Verenigd Koninkrijk kunnen klanten nu tot 30 pond contactloos betalen zonder een pincode in te hoeven voeren. Met de vingerafdruk op de bankpas vervalt die limiet.

LEES OOK: ABN AMRO introduceert contactloos betalen via wearables

Gemalto

Gemalto is een bedrijf dat chipkaarten produceert. Het is een naamloze vennootschap gevestigd in Amsterdam en genoteerd bij Euronext Parijs en Amsterdam. Vanaf 24 juni 2013 maakt het deel uit van de AEX. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi