Chinese fabrikant Meizo presenteert poortloze smartphone

Jordi Smit
Meizu, een chinese smartphonefabrikant, lanceert een smartphone zonder poorten. Zo heeft de smartphone geen koptelefoonaansluiting, geen USB-poort en geen simkaart.

Meizu Zero

Gebruikers moeten in plaats daarvan een internet- en bluetoothverbinding gebruiken voor het overzetten van gegevens. Via draadloze oordopjes kan de gebruiker muziek luisteren; het apparaat is draadloos op te laden via een speciaal voor de Meizu Zero ontwikkelde oplaadmat. Om met het netwerk van een provider te verbinden, maakt de smartphone gebruik van eSIM, een ingebouwde simkaart die digitaal ingesteld kan worden.

Amoledscherm en vingerafdrukscanner

Het apparaat bezit verder een amoled-scherm van 5,9 inch, waarin een vingerafdrukscanner verwerkt is. Bovendien zijn de volumeknoppen niet daadwerkelijk in te drukken. In plaats daarvan ziten deze vast. De knoppen zijn in staat de drukbeweging van de gebruiker te ontdekken en hier vervolgens op te anticiperen.

LEES OOK: Samsung presenteert OLED-scherm van 15,6 inch

Specificaties Meizu Zero

De vingerafdrukscanner is aanwezig onder het scherm. Hierdoor is het mogelijk het scherm als speaker te laten functioneren. Uiteraard wordt het toestel ook draadloos opgeladen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi