Chinese fabrikant Meizo presenteert poortloze smartphone

Jordi Smit
Meizu, een chinese smartphonefabrikant, lanceert een smartphone zonder poorten. Zo heeft de smartphone geen koptelefoonaansluiting, geen USB-poort en geen simkaart.

Meizu Zero

Gebruikers moeten in plaats daarvan een internet- en bluetoothverbinding gebruiken voor het overzetten van gegevens. Via draadloze oordopjes kan de gebruiker muziek luisteren; het apparaat is draadloos op te laden via een speciaal voor de Meizu Zero ontwikkelde oplaadmat. Om met het netwerk van een provider te verbinden, maakt de smartphone gebruik van eSIM, een ingebouwde simkaart die digitaal ingesteld kan worden.

Amoledscherm en vingerafdrukscanner

De Meizu Zero is verder voorzien van een amoledscherm van 5,9 inch en een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. De aanwezige volumeknoppen zijn niet daadwerkelijk in te drukken, maar zitten vast. De knoppen registreren de drukbeweging van de gebruiker als die probeert het volume aan te passen.

LEES OOK: Samsung presenteert OLED-scherm van 15,6 inch

Specificaties Meizu Zero

De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt, net als Meizu’s eigen mSound 2.0-technologie, waardoor dat scherm ook als speaker kan functioneren. Uiteraard wordt het toestel ook draadloos opgeladen. Meizu belooft snelheden tot achttien watt middels zijn eigen Super mCharge Wireless-technologie. Hoewel er geen knoppen zijn, zijn er wel omgeving die aanraakgevoelig zijn waarmee je het toestel kunt in- en uitschakelen en waarmee je het volume kunt beheren. Voor de fysieke simkaart is er digitale ruimte voor een e-sim.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi