Samsung presenteert OLED-scherm van 15,6 inch

Jordi Smit
Samsung is erin geslaagd een 15,6-inch UHD (3840 x 2160 pixels) OLED-scherm voor laptops te ontwikkelen. De nieuw uitgebrachte display biedt een ultrahoge resolutie die geoptimaliseerd is voor gaming, grafisch ontwerp en videostreaming.

Het nieuwe OLED-scherm

Het nieuwe OLED-scherm, zoals onthuld door Samsung Display, is uitgerust met een breed scala aan geavanceerde functionaliteiten. Hieronder vallen een contrastverhouding van uitzonderlijke kwaliteit, evenals extreme kleurnauwkeurigheid, volledige HDR-compatibiliteit, een zeer breed kleurengamma en opmerkelijke outdoorprestaties.

Helderheidsniveau OLED-scherm

Het nieuwe OLED-scherm heeft een helderheidsniveau van 0,0005 tot 600 nits en een dynamische contrastverhouding van 120.000:1. Vergeleken met LCD's, wordt zwart 200 keer donkerder en wit tweemaal zo helder, waardoor de voordelen van HDR worden gemaximaliseerd om het uiterste uit video en afbeeldingen in hoge resolutie te halen.

Spectrum van 3,4 miljoen kleuren

Het nieuwe display biedt een spectrum van 3,4 miljoen kleuren (het dubbele van dat van vergelijkbare formaat LCD-schermen), wat echt levensechte beelden mogelijk maakt, met kleuren die voldoen aan de DCI (Digital Cinema Initiatives) -P3-standaard, de specificatie die het best geschikt is voor videostreaming. Het 15,6-inch UHD-paneel is ontworpen om het volledige DCI-P3-kleurengamma intact te houden en tegelijkertijd aanzienlijk minder blauwe golflengten af ​​te geven die mogelijk schadelijk zijn voor het oog, waardoor afbeeldingen zelfs na langdurig gebruik beter leesbaar zijn.

LEES OOK: Galaxy X: buigbaar scherm kan Samsung de kop kosten

Veranderende omgevingshelderheid

Notebooks worden, in tegenstelling tot desktops, blootgesteld aan continu veranderende omgevingshelderheid, afhankelijk van de omgeving van de gebruiker op een bepaald moment. Het nieuwe 15,6-inch OLED-paneel van Samsung Display heeft een 1,7-maal hoger kleurenvolume in vergelijking met LCD's van vergelijkbare grootte, waardoor de helderheid van het kijken naar buiten wordt verbeterd en de achteruitgang van de beeldkwaliteit buitenshuis wordt verminderd. Bovendien biedt het slankere en lichtere ontwerp van het display het gemak en de mobiliteit van een OLED-notebook met één scherm en een LCD-scherm.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi