Stellar Data Recovery blikt terug: trends in mobiele data recovery

markscholten
Stellar Data Recovery blikt terug op de trends in mobiele datarecovery van het afgelopen jaar. Nog altijd gaan veel smartphones ten onder aan water- en gebruiksschade, waardoor het steeds belangrijker wordt om goed na te denken over een goede back up-oplossing.

61 procent van de 30-49 jarigen in Europa kan niet meer zonder een smartphone, bij jongeren is dit aantal zelfs 71 procent of hoger. Driekwart van de bevolking verlaat het huis niet zonder smartphone. In de infographic staan alle trends in smartphone data recovery van het afgelopen jaar beschreven.

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt is een stijgende lijn te zien bij mensen die steeds meer mobiel internet gebruiken, waarbij zelfs steeds meer mensen een tweede of derde telefoon aanschaffen. In Nederland beschikken 10,8 miljoen mensen over mobiele apparaten met toegang tot internet: 10 miljoen hiervan zijn smartphones, de rest zijn laptops en tablets.

Experts bij Stellar Data Recovery hebben het jaar 2014 geanalyseerd. De meest voorkomende oorzaken van kapotte smartphones zijn waterschade (35 procent), het besturingssysteem (35 procent) en gebruikersschade, die ver achterblijft met 8 procent. Dit geldt voor zowel particuliere gebruikers als zakelijke klanten. Uit regelmatig afgenomen enquêtes blijkt dat de IT-afdeling weinig controle heeft over de corporate data op mobiele apparaten. Dit is een aandachtspunt voor bedrijven in 2015, waarbij rekening moet worden gehouden bij back-ups en strategieën voor gebruik van mobiele apparatuur.

Als gegevens snel hersteld moeten worden

De prijzen dalen voor gebruikers, waarbij de minimale en maximale prijzen duidelijk groter worden. Steeds meer IT-dienstverleners breiden hun activiteiten uit naar data recovery: het laatste kwartaal is gestegen op het gebied van mobiele data recovery. Er zijn 20 procent meer partners in de retail waarmee Stellar samenwerkt om data terug te halen of te herstellen van mobiele telefoons. Stellar’s ingenieurs kunnen nu ook data uit het interne geheugenopslag terughalen en zijn in staat om gegevens te herstellen van 110 verschillende soorten smartphones.

Meer informatie over data recovery voor mobiele apparaten kunt u vinden op de website van Stellar Data Recovery.

Stellar Infographic

Bron: Stellar Data Recovery