Krachtige opslagoplossing voor MKB, op basis van SSD’s

Synology introduceert zijn eerste all-flash NAS

Redactie WINMAG Pro
Synology introduceert de FlashStation FS3017, de eerste van een reeks nieuwe all-flash oplossingen van het bedrijf. Met een verwerkingssnelheid van ruim 200.000 IOPS (4K random write, met ingeschakelde RDMA-technologie) is de FS3017 bij uitstek geschikt is voor big data analyses, video post-production, virtualisatie en veeleisende databasetoepassingen die tegelijkertijd een hoge IOPS en een lage latency vereisen. De FS3017 biedt de nieuwe Synology RAID F1-technologie.

Synology FlashStation FS3017

De FS3017 is uitgerust met twee Intel Xeon 6-core processors, 64GB DDR4 EEC RDIMM-geheugen (uit te breiden tot maximaal 512GB) en twee 10GBase-T poorten. Verder ondersteunt de nieuwe NAS optionele 10GbE / 25GbE / 40GbE netwerkkaarten, voor optimale prestaties bij multitasking en hoge datadoorvoersnelheden. De NAS is compatibel met verschillende SATA/SAS SSD-merken, zodat gebruikers de SSD’s kunnen kiezen die het beste passen bij hun budget.

'Met de nieuwe RAID F1-technologie van Synology verdelen we parity bits onevenredig over alle SSD’s, om RAID-crashes te voorkomen', zegt Vic Hsu, vice president van Synology. 'Als de oudste SSD die de meeste schrijfoperaties afhandelt verslijt, kunnen gebruikers deze vervangen door een nieuwe SSD, zonder de RAID te breken.'

Synology FS3017

De FS3017 draait op DiskStation Manager (DSM), het geavanceerde en intuïtieve NAS-besturingssysteem van Synology met ingebouwde Snapshot Replication, die 65.000 backup-kopieën kan creëren op servers op een andere locatie. Ook is het een virtualisatieoplossing met ondersteuning voor VMware, Citrix, Hyper-V en OpenStack. Met de mogelijkheid te integreren met Windows ACL, Windows AD en LDAP, plus diverse applicatieprivileges, zal de FS3017 op korte termijn de voorkeurskeuze zijn voor grote bedrijven.

Synology heeft dankzij de FS3017 tijdens Computex 2016 voor het zesde jaar op rij de Best Choice Award gewonnen. Dit is slechts zes maanden nadat Synology de hoogste plaats wist te behalen in de jaarlijks TechTarget Quality Awards-enquête voor NAS-systemen.

Kijk voor meer informatie op synology.com/products/FS3017.

De Synology FS3017 is per direct beschikbaar.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie