Tips om headsets langer mee te laten gaan

Redactie WINMAG Pro
Als je eindelijk de implementatie van een unified communication-systeem hebt voltooid binnen je bedrijf, kom je voor een nieuw probleem te staan. De implementatie eindigt meestal met nieuwe headsets, maar hoe ga je nou het beste om met zo'n apparaat? Om te beginnen is een draadloze headset aan te raden, maar ook het goed onderhouden van de headset is belangrijk voor de levensduur van het apparaat. Dit zijn vier tips om de headsets van je personeel zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Kies voor een microfoon met schuim er omheen

Niets is vervelender voor je klanten dan spreken met mensen die hard in de microfoon ademen en de P's en T's hard uitspreken. Een microfoon met schuim er omheen haalt storende frequenties weg, waardoor je personeel professioneler en prettiger klinkt. Bovendien beschermt dit schuim de microfoon tegen vochtigheid en andere elementen die schade aan de elektronica kunnen veroorzaken, waardoor deze langer mee gaat. Na verloop van tijd wordt het schuim wel wat kwetsbaar, dus laat dit gedeelte eens per half jaar vervangen.

Plaats de headset op een haak of leg hem in een lade

Om te voorkomen dat een headset beschadigd raakt door bijvoorbeeld een valpartij, is het verstandig om deze op een haak of in een lade te bewaren wanneer je hem niet gebruikt. Een haak is bij regelmatig gebruik handiger, aangezien je medewerkers dan sneller geneigd zijn om de headset netjes weg te leggen tijdens een lunch bijvoorbeeld. Bij het opbergen is het verstandig om te zorgen dat de headset niet op een warme of erg koude plek ligt. In direct zonlicht kan het plastic van de headset smelten, maar lage temperaturen zorgen ervoor dat de batterij minder lang mee gaat.

Geen draadloze headsets? Let dan op de bedrading

Headsets moeten regelmatig gerepareerd worden omdat de bekabeling kapot is. Kabels blijven makkelijk achter armleuningen hangen of worden verkeerd verwijderd uit bijvoorbeeld de computer. Een handige oplossing is zorgen voor de mogelijkheid om de bedrading aan de bureaus van jouw personeel vast te maken, zodat de kabels niet rondslingeren. Ook zorgt dit ervoor dat je personeel niet gaat spelen met de bekabeling, wat schade kan toebrengen aan de kabels.

Houd de headsets schoon

Zeker voor headsets met oortjes geldt dit. Oliƫn, oorsmeer en andere viezigheid kunnen er voor zorgen dat de geluidskwaliteit afneemt en kunnen er zelfs voor zorgen dat de headset uiteindelijk kapot gaat. Het schoonmaken van oortjes kunnen ze het beste doen met een zacht doekje met water of alcohol. Let er wel op dat de alcohol niet op de snoeren komt, deze kunnen daar kapot van gaan. Het beste is om hier een wekelijkse routine van te maken bij je personeel, zodat de headsets langer mee gaan. Maakt je personeel gebruik van oortjes met een siliconen hoesje, dan kunnen ze deze gemakkelijk schoonmaken met wat water. In het geval van over-ear-headsets kunnen ze het beste de schuimrubber stukken er af halen en deze schoonmaken met milde zeep en water.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie