De beste tips om te ontspannen na een drukke dag

Redactie WINMAG Pro

We kennen allemaal het gevoel wel van thuiskomen na een drukke en hectische dag. Je hoofd nog helemaal vol van alle informatie en indrukken van de dag. Zeker in drukke periodes op het werk kan het moeilijk zijn om af te schakelen.

Je gedachtes gaan maar door, en je blijft maar malen. Op zulke momenten is het ontzettend belangrijk om rust te pakken en te leren afschakelen. Door je rust te pakken ben je de volgende dag weer fris voor een nieuwe dag. Hoe je het beste kunt afschakelen is natuurlijk voor iedereen anders. De een wordt heel gelukkig van het lezen van een goed boek, terwijl de ander juist wat meer actie nodig heeft. Soms kan het heel verleidelijk zijn om een in joggingbroek op de bank te gaan hangen. Het is niet zo dat daar per se iets mis mee is, want misschien is dit wel jouw manier van ontspannen. Toch kan het soms beter zijn om iets te gaan doen of ondernemen. Op deze manier ligt de focus op iets anders. Waardoor er ruimte vrij gemaakt wordt in je hoofd en je meer rust kan ervaren. Wij gingen op zoek naar een aantal goede manieren om te ontspannen na een drukke dag.

Doe een spel

Door een spel te doen verleg je je gedachten naar iets anders dan werk, of alles wat je voor je gevoel nog moet doen. Je kunt ervoor kiezen om een leuk spel te doen samen met het gezin. Maar ook wanneer je alleen bent zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je een leuk kaartspel doen of een spelletje op de PlayStation. Misschien zijn jij en je vrienden wel helemaal gek van kaartspellen. Laat dan speelkaarten bedrukken met de naam van jullie vriendengroep of vereniging. Maakt het nét weer even wat leuker! Ook leuk als promotiemateriaal voor de volgende vriendendag of event.

Maak een lekkere wandeling

Even een frisse neus halen doet vaak wonderen. Door een lekkere wandeling te maken door de natuur kun je je hoofd lekker leeg maken. Misschien vind je het fijn om te genieten van de rust om je heen. Maar het kan ook fijn zijn om een goede podcast of lekker muziekje aan te zetten tijdens het wandelen. Heb je een hond? Neem die dan mee tijdens het wandelen, is hij/zij ook weer blij.

Neem een lekker warm bad of douche

Het nemen van een lekkere warme douche of bad zorgt vrijwel meteen voor een ontspannen gevoel. Door het warme water ontspant je lichaam automatisch en was je letterlijk alle gedachten en zorgen van je af. Na een warme douche ben je vast en zeker meer ontspannen. Klaar voor een goede nacht slapen en een nieuwe (drukke) dag.

Schrijf je gedachtes van je af

Wanneer je moeite hebt met afschakelen en je hoofd maar blijft malen. Kan het fijn zijn om gedachten op te schrijven. Door dingen op te schrijven kun je ze namelijk beter loslaten. Ze staan immers op papier dus je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je iets vergeet. Heb jij altijd to do lijstjes in je hoofd met 101 klusjes? Schrijf deze ook op, zo creëer je meer ruimte én dus ook rust in je hoofd.  

Plan een scherm loze avond

Je kent het vast wel, eindeloos scrollen door Facebook of Instagram. Voordat je het weet is er weer een uur voorbij. Het klinkt misschien super relaxt, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Tijdens het scrollen neem je namelijk onbewust weer allerlei informatie in je op. Nuttig of niet, je hoofd vult zich weer met van alles en nog wat. Iets dat je eigenlijk juist niet wil. Probeer eens een scherm loze avond in te plannen en lees in plaats daarvan een goed boek. Je zal zien dat je op deze manier ook een stuk beter in slaap valt.  

Sporten

Het is voor veel mensen dé manier om hun hoofd leeg te maken. Sporten. Dit kan in de sportschool zijn waar je even flink gaat knallen. Een stukje hardlopen, of een potje voetbal met vrienden. Zolang het er maar voor zorgt dat jij je gedachte kunt verzetten. Tijdens het sporten komen er bepaalde stofjes vrij die zorgen voor een gelukkig gevoel. Daarnaast zal je ook lekker moe zijn na een flinke work-out en kun je lekker slapen.

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om te ontspannen na een drukke dag. Het is vooral belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om iets anders te gaan doen. Ga niet als je thuis komt meteen door met het doen van de grote boodschappen, het beantwoorden van privé mails of poetsen. Neem even een momentje voor jezelf. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie