De duurzame missie van Apple is helder, maar jij kunt nog een stapje verder gaan!

Redactie WINMAG Pro
Apple heeft met de iPhone de wereld op veel verschillende manieren op zijn kop gezet, niet alleen in de manier waarop we communiceren en werken maar ook onze planeet is ontzettend beïnvloed door de iPhone. In de afgelopen jaren heeft Apple daarom ook een duidelijke missie gecommuniceerd om de CO2 uitstoot van onder meer de productie van Apple producten omlaag te halen. Deze missie is duidelijk en hoewel Apple er alles aan doet kun jij nog een stapje verder gaan door in de wereld van refurbished en refurbished iPhones te duiken.

Apple & Duurzaamheid, is het genoeg?

Apple is al jaren bezig met de missie om tegen 2030 compleet CO2 neutraal te zijn. Zo draaien alle officiële winkels op groene stroom en kun je met Apple Trade jouw oude iPhone inruilen. Als deze de vele controles en tests doorstaat dan kan het wel eens zo zijn dat jouw iPhone als refurbished wordt aangeboden. Jij bent misschien wel uitgekeken op je iPhone maar een ander zou er nog wel heel blij mee zijn.

In de recente presentatie van de iPhone 12 werd ook duidelijk gemaakt dat de nieuwste iPhone niet met oortjes of een oplaadstekker zal worden geleverd. Dit geldt trouwens niet alleen voor de iPhone 12. Op de site van Apple staat nu ook dat de iPhone XR, iPhone 11 en de iPhone SE 2020 editie niet meer met deze accessoires zullen worden geleverd. Doordat deze accessoires niet meer meegeleverd worden zal Apple hier ook minder van produceren. Door de productie van deze accessoires te verminderen wil Apple de CO2 uitstoot die tijdens de productie vrijkomt naar beneden halen om zo dichter bij de missie van CO2 neutraal te komen.

Maar de vraag is, is dit genoeg? Ieder jaar komt Apple met een nieuwe lijn producten terwijl deze nieuwe producten soms maar minimale verbeteringen hebben. Kan een bedrijf dat jaarlijkse nieuwe producten uitbrengt zich daadwerkelijk een bondgenoot noemen van duurzaamheid?

Het artikel vervolgt onder de afbeelding.

Refurbished gaat net een stapje verder

Dat Apple zijn best doet om mee te helpen aan een duurzame toekomst is duidelijk. Maar ieder jaar wordt er toch weer een nieuwe iPhone uitgebracht en dan is mijn vraag, heb je dit nieuwe model wel echt nodig? Dit is vaak niet het geval. Dus waarom zou je dan duizenden euro’s per jaar neer tellen voor de nieuwste modellen terwijl er ook alternatieve zijn zoals bijvoorbeeld een refurbished iPhone 8.

Net zoals eerder genoemd zijn refurbished producten, iPhones of andere devices waar iemand op uit gekeken is, maar waar een ander nog blij mee gemaakt kan worden. Deze iPhones worden grondig schoongemaakt en ook uitvoerig getest om te kijken of alle onderdelen nog wel goed functioneren. Mocht bijvoorbeeld de batterij niet goed uit de test komen dan moet deze vervangen worden. Refurbished iPhones zijn hierom heel duurzaam, je kiest er namelijk voor om een bestaand product te kopen, waarbij de meeste CO2 vervuiling al heeft plaatsgevonden, in plaats van een nieuwe, waarbij continue nieuwe CO2 vervuiling wordt geproduceerd.

Bij het kopen van refurbished producten ben je ook verzekerd van 2 jaar garantie. Als je de beslissing maakt om over te stappen naar een refurbished product ben je dus niet alleen duurzaam bezig, je bent ook verzekerd van kwaliteit en garantie.

Refurbished.nl en Staatsbosbeheer slaan de handen ineen

Net als Apple wilt Refurbished.nl actief werken naar een duurzame toekomst. Het aanbieden en gemakkelijk vergelijken van refurbished producten is een stap in de goede richting, maar dat is in onze ogen niet genoeg. Hierom slaan wij samen met het Staatsbosbeheer de handen in een.

Vanaf dit najaar zullen er bomen geplant worden in het Vuursche Bos in Baarn na bestellingen die geplaatst zijn bij Refurbished.nl. Naast het actief streven naar een circulaire en duurzame samenleving willen wij ook een actieve rol spelen in het zorgen voor onze omgeving en natuur.

Refurbished.nl helpt je de stap te nemen

De missie van Refurbished.nl is dat jij als nieuwe gebruiker geen verschil zult zien tussen een nieuwe iPhone en één van onze refurbished modellen. Op de website van Refurbished.nl vindt je verschillende aanbieders van refurbished producten, zo kun jij gemakkelijk de verschillende aanbieders en producten vergelijken en zo niet alleen duurzaam bezig zijn maar ook jouw voordeel slaan. Producten gekocht bij Refurbished.nl bevatten standaard twee garantie. Zo streven wij naar een dienst met hoogwaardige kwaliteit en service terwijl wij ook stappen zetten naar een duurzame toekomst.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie