Dit is hoe 3CX haar community beloont

Hoewel er veel organisaties zijn die beweren te investeren in community’s, laat de werkelijkheid zien dat community’s van organisaties toch vooral betatesters zijn van de producten die de organisatie op de markt wil brengen. Maar het kan ook anders, zo laat 3CX zien.

De 3CX-fora zijn behoorlijk actief en hebben een prominente plek op de website van 3CX. Dat laat al zien hoe serieus het bedrijf haar community neemt. Natuurlijk, op het forum worden de producten van 3CX besproken, aar dat betekent niet dat er alleen maar genomen wordt van de community, maar ook geluisterd.

Open source als basis

De UC-oplossingen die 3CX aanbiedt zijn gebouwd op open source-principes en technologieën, waarmee transparantie wordt geboden in het product. Dat levert een interessante communicatie op tussen de gebruikers van 3CX en het bedrijf zelf, wat bijvoorbeeld heeft geleid tot een suggestie-subforum. Hierin doen gebruikers suggesties voor aanpassingen, verbeteringen en toevoegingen aan de oplossingen van 3CX. Wordt een suggestie overgenomen of komt deze in aanmerking, dat wordt dot ook netjes aangegeven.

3CX bedankt haar community

Het houdt echter niet op bij het serieus nemen van haar community. Om gebruikers op het forum te bedanken deelt 3CX beloningen uit in de vorm van meerdere Amazon vouchers of Paypal-betalingen, variërend van €750,-, €250,- en €100,-. Wat je daarvoor moet doen? Helemaal niets, behalve een actief lid zijn van de 3CX-community. Forumleden die worden geselecteerd voor een voucher worden beoordeeld op hun bijdragen en mate van activiteit op het forum.

Meer over 3CX

3CX is een aanbieder van moderne UC-oplossingen die in principe in elke infrastructuur inplementeerbaar is. Wil je meer weten over wat 3CX voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan op 3CX.nl.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie