Dustin neemt een leidende positie binnen de Benelux in door de aankoop van Centralpoint

Redactie WINMAG Pro
Centralpoint Holding B.V. is de grootste IT-partner binnen de Benelux. Met de overname van Centralpoint breidt Dustin haar thuismarkt uit en maakt daarmee de weg vrij voor verdere expansie binnen de Benelux. Door verder te bouwen aan de huidige positie in Nederland zal Dustin nu een leidende positie innemen binnen de Benelux. Het verwerven van een positie die vergelijkbaar is met die in Scandinavië met een even sterk aanbod in de MKB-, grootzakelijk- en publieke-markten.

De overname in het kort:

 • Overname van één van de grootste IT-partners binnen de hardware- en softwareverkoop in de Benelux. Centralpoint had een omzet van SEK 7 miljard en een EBITA van SEK 280 miljoen in 2020.
   
 • Een aanvulling op Dustin's huidige activiteiten in Nederland, waardoor een marktpositie ontstaat  vergelijkbaar met die in Scandinavie. Het combineren van hardware- en softwareverkoop aan het MKB- en grootzakelijk- en publieke-markten met sterke dienstenverkoop die bijdraagtaan de marge.
   
 • Dustin verwerft Centralpoint voor een totale vergoeding van EUR 425 miljoen (overeenkomend met SEK 4,326 miljoen) op cash- en schuldvrije basis (ondernemingswaarde) van (indirect) Rotla B.V.
   
 • De totale tegenprestatie omvat 8.254.587 nieuw uitgegeven aandelen in Dustin en het restant in contanten gefinancierd door verhoging van schuldfaciliteiten.
   
 • Dustin is voornemens om in het kader van de langetermijnfinanciering van de overname, een claimemissie van ongeveer  SEK 1.200 miljoen voor te stellen die in de loop van de tweede helft van 2021 zal worden uitgevoerd.
   
 • Voor het finalizeren van de overname gelden gebruikelijke afrondingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de Nederlandse Authoriteit Consument en Markt (ACM).  
   
 • Dustin zal een buitengewone vergadering van aandeelhouders (de “BAVA”) bijeenroepen om de raad van bestuur van Dustin toestemming te geven om te beslissen over uitgifte van aandelen en uitgifte van een claimemissie ten behoeve van de overnamekoopprijs. De BAVA vindt plaats op 18 mei 2021 en de aankondiging zal vandaag afzonderlijk worden gepubliceerd.
   
 • Dustin’s twee grootste aandeelhouders, Axel Johnson AB and AMF Fonder,  die in totaal 40% van de aandelen vertegenwoordigen, hebben toegezegd om in te stemmen met de te verlenen toestemming tijdens de BAVA.
  Axel Johnson AB en (indirect) Rotla B.V. hebben toegezegd in te schrijven op hun pro rata aandeel in de claimemissie, wat overeenkomt met 36% van de uitgifte, en AMF Fonder heeft de intentie uitgesproken om  in te zullen schrijven op haar pro rata aandeel in de claimemissie.

  - 'Met Centralpoint worden we een toonaangevende IT-partner in de Benelux en bouwen we verder aan onze strategie om hardware- en softwareverkoop te combineren met een aantrekkelijk dienstenaanbod. We zien een groot potentieel in het verder uitbouwen van Centralpoint’s sterke positie binnen grootzakelijk en publieke markt, gecombineerd met ons huidige aanbod voor kleine- en middelgrote bedrijven en waarmee we onze online verkoop blijven opschalen, zegt Thomas Ekman, President en CEO van Dustin.

  - 'Ik ben trots dat ik vanaf haar ontstaan in 2017 Centralpoint heb geleid en op de geweldige onderneming die wij hebben opgezet. Door het harde werken van onze uitzonderlijke werknemers, hebben wij onze positie als toonaangevende IT-partner in de Benelux versterkt. In Dustin hebben wij een krachtige nieuwe eigenaar gevonden met de ambitie om het aanbod aan onze klanten uit te breiden en de groei in de Benelux te versnellen, organisch en door overnames. De twee ondernemingen zijn perfect complementair aan elkaar en samen zijn wij gereed om aan onze leidende positie te blijven bouwen. Ik zie er naar uit om de volgende fase van groei met Centralpoint in te gaan,' zegt Luuk Slaats, CEO van Centralpoint.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie