Een derde van de grote organisaties vindt on-premise ouderwets

Redactie WINMAG Pro

Een derde (34%) van de IT-beslissers binnen grote organisaties vindt een IT-omgeving die niet (volledig) in de cloud draait niet van deze tijd. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder 300 IT-beslissers en -beïnvloeders bij organisaties met meer dan 300 medewerkers. Wanneer een IT-omgeving niet (volledig) in de cloud staat, baart dat IT-beslissers zorgen. Zo zijn bijna drie op de tien (28%) verontrust over hoe de organisatie relevant blijft met een IT-omgeving die niet (volledig) in de cloud draait. Ook flexibiliteit en wendbaarheid zijn een punt van zorg. Eveneens 28 procent maakt zich hier druk over wanneer de IT-omgeving niet (volledig) in de cloud staat.

Is de cloud een hype?

Toch is niet iedereen lovend over de cloud. Een vijfde (19%) van de IT-beslissers vindt de cloud een hype. Volgens hen is de meerwaarde ten opzichte van on-premise nihil. Ruim een kwart (27%) heeft het gevoel dat zijn of haar organisatie alleen (deels) naar de cloud is gegaan, omdat organisaties om hen heen dit ook doen. Volgens de IT-beslissers hebben de meeste grote spelers uit hun industrie de overstap naar de cloud namelijk al gemaakt. Slechts 17 procent zegt geen één grote speler binnen de eigen industrie te kennen die naar de cloud is gegaan.

Jan-Douwe Jilderda, directeur bij Conclusion MBS: “Cloud computing is voor het grote publiek al ruim 20 jaar beschikbaar en heeft zijn meerwaarde inmiddels ruimschoots bewezen. Van een hype is dus absoluut geen sprake. Bovendien biedt de cloud organisaties verschillende voordelen. Bijvoorbeeld schaalbaarheid, wat automatisch betekent dat je flexibel en wendbaar bent. Zo kun je makkelijk inspelen op veranderingen, nieuwe markten betreden en dus groeien. De overgang naar de cloud draait echter om verandering, iets waar mensen niet altijd op zitten te wachten. Dit komt vaak door onwetendheid. Succesvolle cloudadoptie vereist daarom adequaat verandermanagement, met veel inspraak van medewerkers. De reis naar de cloud raakt uiteindelijk hun dagelijkse manier van werken, dus je moet ze hier echt goed in meenemen.”

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie