Fortinet past FortiFlex-programma aan met uitbreiding van flexibele licenties

Redactie WINMAG Pro

Gestroomde inkoopprocessen en op gebruik gebaseerde licenties bieden organisaties eenvoudiger toegang tot security-oplossingen voor omgevingen in de cloud en op locatie

Fortinet, wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, voegt nieuwe producten en diensten toe aan zijn FortiFlex-programma. Daarmee kan het organisaties nog flexibeler licentieopties aanbieden. FortiFlex bood al ondersteuning voor een complete reeks van gevirtualiseerde oplossingen voor de beveiliging van cloudomgevingen en virtuele datacenters. Fortinet voegt daar nu ondersteuning aan toe voor fysieke next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks. FortiFlex is per direct verkrijgbaar in de AWS Marketplace als aanvullende inkoopoptie.

Zakelijke toegevoegde waarde bieden met op gebruik gebaseerde licenties

De geografisch sterk verspreide werknemers van moderne organisaties zoeken toegang tot sterk gedistribueerde applicaties en een groeiend aantal netwerkranden. Als gevolg hiervan ontwikkelen netwerken zich met een ongekende snelheid. Van IT-afdelingen wordt vaak verwacht dat ze oplossingen inkopen en implementeren voordat ze tijd hebben gehad om zich een volledig begrip te vormen van de zakelijke behoeften, die ook nog eens voortdurend veranderen. Flexibele licentieprogramma’s bieden een oplossing voor dit probleem door organisaties de mogelijkheid te bieden om te betalen voor hun daadwerkelijke gebruik van producten.

Fortinet biedt flexibele toegang tot security-oplossingen

FortiFlex biedt op gebruik gebaseerde licenties voor een breed scala aan security-oplossingen van Fortinet voor cloudomgevingen, hybride clouds en omgevingen op locatie. Het programma hanteert een puntensysteem dat het eenvoudig maakt voor organisaties om inzicht te krijgen in hun saldo, verbruikspatronen en totale uitgaven. De kosten worden elke 24 uur bij hen in rekening gebracht, zodat hun IT-afdeling het gebruik van de oplossingen dagelijks kan bijsturen.

Organisaties kunnen punten inzetten om elke gewenste combinatie van gevirtualiseerde en cloudoplossingen en beveiligingsdiensten op locatie te gebruiken. Daarnaast kunnen ze een deel van het budget dat ze hebben ingeruimd voor een select aantal cloudproviders zoals Google Cloud en nu ook AWS inzetten voor de aanschaf van FortiFlex-punten.

Toepassingsscenario’s zijn onder meer:

 • het verkorten van inkoopcycli voor nieuwe security-oplossingen
 • het vereenvoudigen van de implementatie van nieuwe diensten dankzij de krachtige API’s van FortiFlex
 • het waarborgen van een optimale budgetbesteding en return on investment (ROI) door het naar behoefte neerschalen of tijdelijk stopzetten van diensten
 • het optimaliseren van de clouduitgaven door tijdgebonden budgetten die voor cloudproviders zijn gereserveerd in te zetten voor de aanschaf van FortiFlex-punten die in de toekomst kunnen worden verzilverd

Managed security service providers (MSSP’s) kunnen eveneens gebruikmaken van één FortiFlex-account om een pool van licenties voor hun volledige klantenkring in het leven te roepen. Ze kunnen via een en dezelfde user interface licenties overzetten en opnieuw toewijzen. Op die manier kunnen ze voorzien in de behoeften van hun klanten zonder zich zorgen te maken over overbesteding.

Ondersteuning voor een hybride mesh firewall-architectuur

Het FortiFlex-aanbod biedt nu ook licentieopties voor de door AI ondersteunde security services van FortiGuard en technische ondersteuning op basis van de FortiCare-dienst voor de volgende instapmodellen next-generation firewalls en ngfw’s voor het middensegment uit de FortiGate-reeks: 

 • FortiGate 40F 
 • FortiGate 60E/F-serie
 • FortiGate 70F 
 • FortiGate 80F 
 • FortiGate 100E/F-serie 
 • FortiGate 200 E/F-serie
 • FortiGate 400F 
 • FortiGate 600F 

Alle ngfw’s uit de FortiGate-reeks worden ondersteund door één besturingssysteem (FortiOS) en de geïntegreerde beheerconsole FortiManager. Ze bieden daarnaast ondersteuning voor hybrid mesh firewall. Deze term is door Gartner® bedacht1 en verwijst naar een beveiligingsarchitectuur die diverse gebieden binnen grootzakelijke IT-omgevingen beschermt door de gecoördineerde toepassing van beveiligingsregels en actuele bedreigingsinformatie binnen alle firewalls. Dankzij de uitbreiding van het FortiFlex-programma krijgen organisaties nu de beschikking over meer licentieopties voor de ontwikkeling van een hybrid mesh firewall.

Een aantrekkelijke optie voor gebruikers van het AWS Enterprise Discount Program

FortiFlex is nu beschikbaar als private oplossing in de AWS Marketplace ter ondersteuning van organisaties die gebruikmaken van het AWS Enterprise Discount Program (EDP). Eigenaars van een AWS-account met een hoog afnamevolume komen in aanmerking voor een korting zodra ze boven een minimale bestedingsdrempel uitkomen.

FortiFlex helpt deelnemers aan het AWS Enterprise Discount Program met het verlagen van hun bestedingsdrempel en reduceren van hun financiële risico’s door een deel van hun budget aan te wenden voor de aanschaf van FortiFlex-punten. Op die manier kunnen ze profiteren van het gunstigste tarief voor AWS in combinatie met de brancheleidende producten en diensten van Fortinet voor de beveiliging van hun netwerk.

Vincent Zeebregts, regional director Netherlands bij Fortinet: “De oplossingen die organisaties tegenwoordig inzetten bieden steeds flexibeler ondersteuning voor geografisch verspreide gebruikers en gedistribueerde applicaties. Licentiemodellen zouden al net zo flexibel moeten zijn. Daarom breiden we ons FortiFlex-programma uit met meer licentieopties. Dit stelt onze klanten om de oplossingen en diensten van Fortinet inzetten in aansluiting op hun veranderende behoeften.” 

Een toewijding aan grotere keuzevrijheid

Fortinet stelt zich ten doel om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor organisaties om geavanceerde security-oplossingen in te kopen en in te zetten wanneer ze die maar nodig hebben en op de manier die het beste voor hen werkt. De uitbreiding van het FortiFlex-aanbod sluit aan op dit streven. Fortinet is van plan om zijn flexibele licentie- en inkoopopties de komende manden verder uit te breiden. Het uiteindelijke doel is om zijn klanten optimale keuzevrijheid te bieden bij het vinden van oplossingen voor hun unieke uitdagingen op het gebied van cybersecurity.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie