Fossil Gen 5 kan straks ook bellen met iPhone

Jordi Smit
Een primeur voor het horlogebedrijf Fossil. Het bedrijf maakt het mogelijk om vanaf een smartwatch van het bedrijf via een iPhone te bellen. De toepassing zal in het najaar te gebruiken zijn.

Update Fossil Gen 5

De Fossil Gen 5 smartwatch ontvangt dit najaar een update, waardoor de gebruiker telefoongesprekken kan houden via de iPhone. De functie is nu al mogelijk met een Android-telefoon, maar zal in de toekomst dus ook beschikbaar zijn voor Apple-gebruikers.

Ontwikkelingen Fossil Gen 5

Het bedrijf is trots op de nieuwste ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. 'We zijn nauw verbonden met onze partners bij Google om ervoor te zorgen dat we voortdurend binnen het Wear OS by Google-platform werken om de gewenste smartwatch-functies en voordelen aan onze klanten te leveren', aldus McKelvey, Fossil Group Executive Vice President en Chief Commercial Officer. 'We luisterden naar onze klanten en wisten dat een langere batterijduur en gekoppelde iPhone-oproepen essentieel waren in onze nextgen-producten.'

LEES OOK: De smartwatch: waarom deze nu wel scoort

Hybride smartwatches

Naast nieuwe touchscreen smartwatch-innovaties zal Fossil Group dit najaar een nieuwe categorie 'hybride smartwatches' introduceren. Deze nieuwe categorie vult uiteindelijk een geïdentificeerd gat in de wearables-markt en heeft dezelfde functionaliteit als een smartwatch met touchscreen met de look en feel van een klassiek horloge, terwijl de batterij lang blijft meegaan.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi