Hyperautomation specialist Ciphix versnelt groeistrategie met Mentha

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Investeerder Mentha is een samenwerking aangegaan met Ciphix, een snelgroeiende hyperautomation specialist die processen automatiseert en optimaliseert voor onder andere grote en gerenommeerde ondernemingen als Marel, ASR, Vattenfall en ANWB. De samenwerking geeft een boost aan de groeistrategie die Ciphix een leidende Europese speler in hyperautomation moet maken. 

Sinds de start van Ciphix in 2018 is het de missie om ‘de robot uit de mens te halen’ door repetitieve taken van werknemers over te laten nemen door RPA (robotic process automation) software. Inmiddels is Ciphix uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 60 medewerkers en actief als brede hyperautomation serviceprovider op het gebied van RPA, (conversational) AI, process mining, low-code en iPaaS. Dankzij deze verschillende technologieën automatiseert Ciphix ook complexere repetitieve processen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en een reductie van fouten en kosten. Bovendien stelt het klanten in staat om werknemers in te zetten voor belangrijker, waardevoller en uitdagender werk zoals het oplossen van complexe problemen.

Ciphix als interessante werkgever

Naast het innovatieve gebruik van de verschillende technologieën, onderscheidt Ciphix zich in het succesvol aantrekken en behouden van talent, mogelijk gemaakt door een positieve en uitdagende bedrijfscultuur. Hierdoor staat er een stevig fundament voor verdere organische groei. Mentha kijkt als actieve aandeelhouder ook samen met management naar mogelijke acquisities in binnen- en buitenland, om op die manier de groeistrategie te versnellen. De investeerder heeft ruime ervaring met het internationaal schalen van technologiebedrijven en zal deze kennis en kunde op zowel operationeel als strategisch vlak inzetten bij Ciphix.

Koen Mallee en Marijn van de Poel vormen samen het management van Ciphix en zijn enthousiast over de samenwerking. Mallee: “We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking. Onze reis is pas net begonnen en dit is het begin van een volgende fase.” Van de Poel: “We zijn trots op ons team, de klanten en partners en zien ernaar uit om met Mentha aan boord de volgende stappen te gaan zetten.”

Het gezamenlijk streven van Ciphix en Mentha is om de onderneming in de komende jaren uit te laten groeien naar een leidende Europese hyperautomation specialist. Dit wordt mede gevoed door de ambitie een rol te spelen in het oplossen van grote arbeidsmarktuitdagingen zoals het grote tekort aan gekwalificeerd personeel en het hoge personeelsverloop als gevolg van te weinig uitdaging en voldoening in het werk. Ciphix is overtuigd deze ambitie verder vorm te kunnen geven door de brede toepasbaarheid van robotisering van bepaalde arbeidsprocessen in combinatie met de continue innovatie vanuit softwareleveranciers.

Stijn Dietz, Investment Director bij Mentha: "We zijn onder de indruk van Ciphix en erg enthousiast om via deze samenwerking te investeren in de toekomst van hyperautomation. De ambitie van het management en Ciphix's innovatieve benadering van intelligente automatisering, gecombineerd met onze expertise in het schalen van dit type ondernemingen is een uitstekend fundament om de komende jaren door te groeien en in toenemende mate waarde te leveren aan klanten."

 

LEES OOK: De impact van hyperautomatisering

LEES OOK: https://www.winmagpro.nl/umbrio-en-davinsi-labs-bundelen-krachten