IGEL komt met firmware-update voor Windows Embedded-gebaseerde thin clients

Redactie WINMAG Pro
In IGEL’s nieuwste firmware-update is Microsoft RDP 8.0 met nieuwe RemoteFX features inbegrepen en wordt een verbeterde gebruikerservaring geboden op Windows Embedded-gebaseerde thin clients

Persbericht:

Vanaf eind februari ondersteunen alle modellen uit de IGEL Universal Desktop-serie die voorzien zijn van Windows Embedded Standard 7 de nieuwe mogelijkheden van Windows Remote Desktop Services, waardoor ze voorbereid zijn voor Windows Server 2012. RemoteFX functioneert nu nog beter in wide area netwerken (WAN) en verbreedt het inzetgebied voor high-performance remote verbindingen.

Utrecht, 6 februari 2013 – Met de allereerste firmwarerelease van dit jaar voert IGEL Technology een geavanceerde update door voor Microsoft Remote Desktop Services voor alle modellen in de UD3-, UD5- en UD9-serie die Windows Embedded Standard 7 draaien. Deze ondersteuning voor het Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP) versie 8.0 laat eindgebruikers meteen profiteren van de vele nieuwe functies die Microsoft heeft geïntroduceerd met de lancering van Windows 8 en Windows Server 2012. Zo is RemoteFX tevens geoptimaliseerd voor het gebruik in WAN's en is het nu in staat om toepassingen en grafische data waaronder rich media en 3D visuele effecten soepel en stabiel weer te geven. Door de firmware-integratie van de RDP-client van Microsoft zelf, biedt IGEL de meest actuele virtuele werkomgeving die de vergelijking met een Windows desktop PC kan weerstaan. Met Internet Explorer, Windows Media Player en de beste drivers ter ondersteuning voor randapparatuur als scanners, cd-spelers en security tools, blijft IGEL Technology de meest optimale prestaties en de beste gebruikerservaring bieden in Microsoft Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-omgevingen.

Met de update naar RDP 8.0 heeft Microsoft bovendien nog een hele reeks nieuwe functies aan de protocolextensie RemoteFX toegevoegd. Al deze mogelijkheden zijn nu beschikbaar voor IGEL thin clients voorzien van Windows Embedded Standard 7. Een nieuwe functie is RemoteFX for WAN, waarmee eindgebruikers over WAN's ook profiteren van een snelle en jittervrije ervaring. Dit betekent dat gevirtualiseerde Windows-desktops en applicaties nu zonder problemen bediend kunnen worden via WAN's met uitstekende grafische kwaliteit, vergelijkbaar met de grafische kwaliteit op een local area network (LAN) - zonder inzet van lokale codecs of multimedia redirection. Alle functionaliteit en voordelen van de Windows 8 user interface, inclusief Microsoft Silverlight en Adobe Flash-animaties, hoge resolutie video’s en 3D-toepassingen worden nu ook bruikbaar op een WAN. De RemoteFX Adaptive Graphics functionaliteit bedt een soepele, stabiele en rijke grafische ervaring die zich dynamisch aanpast aan de belasting van de server, de belasting van de client (de client rendering-snelheid) en netwerkkarakteristieken.

“Met deze nieuwe firmware zijn onze Windows Embedded Standard 7 thin clients nu in staat optimaal gebruik te maken van alle voordelen van Windows Server 2012 en het hele scala mogelijkheden van RemoteFX met de best mogelijke gebruikerservaring. Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt aan de ondersteuning van het nieuwe Windows Embedded 8-platform, wat nog een extra boost zal geven op het gebied van flexibiliteit en prestaties voor de gecentraliseerde virtuele desktop infrastructuur binnen heterogene IT-omgevingen”, aldus Edwin de Ron, sales manager Nederland bij IGEL Technology.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe mogelijkheden gelden voor alle IGEL Universal Desktop clients vanaf de IGEL UD3-serie die het Windows Embedded Standard 7 besturingssysteem draaien. De nieuwe firmware wordt eind februari 2013 vrijgegeven.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie