Interconnect introduceert twin datacenter dienst

Redactie WINMAG Pro
Na de opening van het tweede datacenter van Interconnect werd de vraag naar ondersteuning bij de implementatie van een twin datacenter door verschillende organisaties gesteld. De achtergrond van het vraagstuk was bij alle organisaties hetzelfde. Door de grote invloed van IT op business continuity golden strikte continuïteitseisen voor IT. Om aan deze vraag te voldoen introduceert Interconnect de dienst twin datacenter.

Persbericht:

De dienst betreft geen standaard pakket. Om tot een geschikte architectuur te komen dienen eisen op het gebied van datareplicatie en firewalling in kaart gebracht te worden. Ook is het belangrijk om te bepalen of de infrastructuur active/active moet opereren of dat een datacenter als uitwerkcentrum wordt ingezet. Invulling van deze eisen geeft inzicht in de geschikte IP configuratie en datacenter interconnecties.

Volgens Ferry Dekker, product manager Datacenter, bestaan er een aantal misverstanden over twin datacenters. 'Veel mensen denken dat een twin datacenter-oplossing complex is, en veel duurder dan een single-site oplossing. Maar werk je nu met een servercluster in één datacenter, dan trek je die uit elkaar en vervang je een patch voor bijvoorbeeld een DWDM verbinding. In feite werk je met dezelfde oplossing maar ben je niet meer afhankelijk van één datacenter. Zo kun je beschikbaarheid verhogen en je RPO en RTO waardes drastisch verlagen.'

Meer informatie: http://www.interconnect.nl/Datacenter/twin-datacenter

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie