iOS 12.3 verlaagt batterijduur met 30 minuten

Geert van der Klugt
iOS 12.3 zal vermoedelijk de batterijduur van iPhones verminderen. Een test van iAppleBytes wijst uit dat oudere modellen aanzienlijk sneller leeggaan bij gebruik van iOS 12.3 Beta.

Apple erkende op 20 december 2017 dat iOS-updates iPhones vertragen. De reden: lithium-ionbatterijen degraderen met verloop van tijd, een vermindering in vermogen tackelt het probleem. Vanuit een businessoogpunt is het niet onlogisch dat Apple zich ook met andere doeleinden inzet voor kwaliteitsvermindering. Zo stuur je nou eenmaal toe tot aankoop van een nieuw product, is een veelgehoord argument.

LEES OOK: Intel houdt iPhone 11 met 5G tegen

iOS 12.3

iAppleBytes verving de batterijen van vier iPhone 6S-modellen zodat deze een vergelijkbare stroomopslag hadden. Vervolgens installeerde een verschillende iOS-versie op elk device: iOS 10.3.3, iOs 11.4.1, iOS 12.2 en iOS 12.3 Beta 1. De iPhone die op iOS 12.3 Beta 1 draaide presteerde het slechts en zat na 10 uur zonder stroom. Een vermindering van 30 minuten aan batterijduur, vergeleken met de iPhones waar iOS 12.2 en iOS 11.4.1 op draaide.

Let wel, de resultaten zijn niet alleszeggend. De huidige versie van iOS slurpte een jaar terug meer energie. Ervan uitgaand dat dit een resultaat is van doorlopende optimalisatie en rekening houdend met het feit dat iOS 12.3 verre van af is, is het onrealistisch dat de final versie van iOS 12.3 eenzelfde resultaat toont.  

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert