iPad mini 5 krijgt grondige softwareupdate

Jordi Smit
Apple geeft de iPad mini 5 voor het eerst in vijf jaar een grondige vernieuwing. De 7,9-inch iPad is weer volledig bij de tijd met een snelle A12-chip en ondersteuning voor de Apple Pencil. Een welkome verandering.

Softwareupdate iPad mini 5

Het was namelijk 2015 toen Apple voor het laatst een softwareupdate liet plaatsvinden. De iPad mini 5 maakt gebruik van een krachtige A12-chip en is op dat gebied niets minder dan de iPad Pro. Ter vergelijking: zijn voorganger maakte nog gebruik van de oude A8-chip.

Buitenkant apparaat

Aan de buitenkant heeft de iPad mini 5 geen ingrijpbare update gekregen. Zo is de Touch ID nog altijd aanwezig en zijn de randen langs het scherm van hetzelfde formaat. Ook de schermresolutie is hetzelfde gebleven met 2048 x 1536 pixels en 326 ppi. Toch zijn er een aantal verbeteringen. Er is bijvoorbeeld een nieuwe kleur goud bijgekomen. Ook de helderheid van 500 nits en ondersteuning voor True Tone-kleurenweergave is nieuw.

LEES OOK: Apple monitor terug: dé details

Prijzen iPad mini 5

Als we de geruchten mochten geloven, werd de nieuwste iPad mini de goedkoopste iPad mini ooit, maar niets is minder waar. Apple heeft ervoor gekozen om de iPad mini 5 een up-to-date premium apparaat te maken en heeft de onderstaande prijzen gecommuniceerd. Voor 4G-ondersteuning betaal je overigens € 140,- extra.
 

  • € 459,- (64 GB Wi-Fi)
  • € 629,- (256 GB Wi-Fi)
afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi