Kaspersky dient aanklacht tegen Apple in

Jordi Smit
Het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab dient in Rusland een aanklacht tegen Apple in. Volgens Kaspersky Lab zou Apple teveel macht hebben over de App Store en daarvan zelfs misbruik maken.

Aanklacht tegen Apple

Kaspersky moest een functie uit de app verwijderen waarmee ingesteld kon worden welke apps kinderen kunnen gebruiken. Ook een functie om de Safari-browser te blokkeren moest worden uitgeschakeld. Kaspersky vond dit blijkbaar te ver gaan en dient een aanklacht tegen Apple in.

Positiemisbruik

Het beveiligingsbedrijf stelt dat beide onderdelen van de app 'essentieel' zijn. Apple zou hier al jarenlang geen probleem van hebben gemaakt. Dat zou volgens Kaspersky zijn veranderd met de komst van functie 'Schermtijd' in iOS 12. Kaspersky zegt dat het erop lijkt dat Apple 'zijn positie als platformeigenaar gebruikt om voorwaarden te dicteren'. 

LEES OOK: AirPods 2? Nee, Apple heeft veel meer in huis

Spotify eveneens aanklacht tegen Apple

Kaspersky Lab is niet het eerste bedrijf dat deze maand een aanklacht tegen Apple indient. Ook muziekdienst Spotify besloot dit afgelopen week te doen wegens oneerlijke regels en het misbruik maken van de positie in de markt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi