KPN versnelt uitrol glasvezel in Den Haag

Aimée van Vuuren
Verschillende wijken in Den Haag kunnen tot 2021 de uitrol van glasvezel gaan verwachten. Ten minste 80.000 huishoudens in de grote stad zullen worden aangesloten op het open netwerk van KPN.

KPN glasvezel

KPN heeft aangegeven dat het uitrollen van glasvezel bij de enorme hoeveelheid huishoudens in Den Haag, een stap is om de uitrol in heel Nederland te versnellen. Niet alleen Den Haag staat dus op de planning, KPN verwacht aan het eind van dit jaar in gemiddeld vijftig gebieden tegelijkertijd aan de slag te zijn. Goedkoop is het zeker niet: het telecombedrijf investeert jaarlijks zo’n € 1,1 miljard in zijn digitale infrastructuur.

LEES OOK: Glasvezel: hoe lang moeten we nog wachten?

Andere partijen

Het is een hele klus om steden te kunnen voorzien van glasvezel. KPN heeft aangegeven open te staan voor samenwerkingen bij de aanleg hiervan. Er is veel concurrentie op de markt waardoor samenwerken juist een goede manier is om verschillende partijen elkaar tegemoet te laten komen. ‘Daar waar partijen actief zijn staat KPN open voor samenwerking in aanleg, om overlast door graafwerkzaamheden voor de gemeente en haar bewoners zoveel mogelijk te beperken.’

Het telecombedrijf heeft aangegeven rond 2021 in totaal één miljoen huishoudens te willen voorzien van het open netwerk.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée