Getest: Lexmark MC3224adwe

Redactie WINMAG Pro
De printbranche heeft een aantal zware jaren achter de rug. Eerst bleek de opkomst van cloud een realistisch gevaar; nu stelt Gartner dat COVID-19 printergebruik in een half jaar tijd met 40 procent teruggedrongen heeft. Tegelijkertijd blijft printing een fundament van de gezondheidszorg, overheid en diverse MKB’ers. Dat heeft alles te maken met de mate waarin fabrikanten als Lexmark mee weten te bewegen. Concurreren met digitale deel- en opslagmethodes is een zware opgave. En toch zijn het juist de zwaarste opgaven die leiden tot vernieuwing. Wij hadden het genoegen om de Lexmark MC3224adwe uitgebreid te testen. Onze ervaring onderstreept precies waarom printing de wereld nog lang niet uit is.

De MC3224adwe behoort tot Lexmark’s GO Line-serie. Dergelijke apparaten lenen zich bij uitstek voor het MKB. Scans en drukwerk zijn via de Lexmark Mobile Print-app, Mopria en AirPrint uit te voeren, zij het via een wifinetwerk of USB.

Het aanraakscherm op de printer zelf stelt je in staat om gescande documenten direct naar het netwerk of e-mail te versturen. Met dank aan de Cloud Connector zijn ook veelvoorkomende cloudoplossingen een verzendoptie.

As a Service

Dat alles is het directe resultaat van de succesvolle wijze waarop Lexmark het traditionele product naar een dienst transformeert. Met de MC3224adwe neem je in wezen een volledige ontzorging van documentenbeheer af. Dit wordt verder benadrukt door de uitgebreide veiligheid waarin het model voorziet: security van documenten, het apparaat, netwerk en alles daartussenin staat garant.

Hoewel de stalen behuizing en lange levensduur naar een flink model doen vermoeden, is het apparaat compact en lichtgewicht. Daarmee past de MC3224adwe bijna overal. Ontvangst en installatie zijn goed te doen.

Drukwerk en duurzaamheid

Wat drukwerk betreft levert de MC3224adwe resultaten van de bovenste plank. De topsnelheid bedraagt 24 pagina’s per minuut. Lexmark’s Unisontoners bereiken diepe, heldere kleuren en zijn eenvoudig te installeren. Dubbelzijdig afdrukken is de standaardinstelling, en op momenten dat de printer niet scant of drukt, schakelt deze automatisch over naar een energiebesparende slaapstand.

Het artikel vervolgt onderaan deze afbeelding.

Duurzaamheid wordt verder benadrukt door Lexmark’s retourneringsprogramma. Volle cartridges zijn afgeprijsd te bestellen bij de inlevering van lege cartridges. Goed voor het milieu én de portemonnee. Staat retourneren je overigens tegen, dan heb je evengoed de mogelijkheid om cartridges op een traditionele manier te bestellen. 

Onderaan de streep

De MC3224adwe voorziet zonder twijfel in een uitstekende basis. Printen is relatief goedkoop en bijzonder snel. Tegelijkertijd is het apparaat als veel meer dan een printer te omschrijven. Dankzij uitgebreide connectiviteit en veiligheidsopties worden documentenbeheer en -security ontzorgd.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie