LG brengt nog geen opvouwbare smartphone uit

Jordi Smit
LG is nog niet van plan een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Dat heeft Kwon Bong-seok, het hoofd van LG's smartphoneafdeling, gesteld tijdens een persconferentie, zo meldt The Korea Times.

Opvouwbare smartphone 'te vroeg'

'We hebben overwogen om een opvouwbare smartphone uit te brengen, maar hebben besloten om het niet te produceren', zo zei Kwon op de persconferentie. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant zou zich meer willen focussen op het verkrijgen van een groter marktaandeel in de smartphonemarkt en zou het produceren van een opvouwbare smartphone daarom te vroeg vinden. 'Gezien de situatie (het huidige marktaandeel, red.) is het te vroeg voor LG om een opvouwbare smartphone uit te brengen.'

Focus op 5G-netwerken

In plaats daarvan wil LG zich de komende periode focussen op telefoons met ondersteuning voor 5G-netwerken. Naar verwachting zullen deze snelle, mobiele netwerken de komende jaren beschikbaar komen. Andere smartphonefabrikanten hebben eerder aangekondigd binnenkort wel een opvouwbare smartphone op de markt te brengen.

LEES OOK: Royole FlexPai: de eerste buigbare smartphone

Eerste opvouwbare smartphone

Zo stond Royole dit jaar met de eerste opvouwbare smartphone op de CES: de Royole FlexPai. De Royole FlexPai kan zowel gevouwen als niet-gevouwen worden gebruikt. Opgevouwen lijkt het apparaat wat betreft vormfactor op een smartphone, terwijl de FlexPai uitgeklapt de schermgrootte heeft van een tablet. De smartphone biedt ondersteuning voor split-screenmodus en multi-tasking, ondersteunt drag-and-drop over applicaties en past automatisch schermafmetingen aan.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi