Light Phone 2: de smartphone die telefoonverslaving tegengaat

Sterre Hartjes
De Light Phone 2 is ontworpen om de telefoonverslavingen van tegenwoordig tegen te gaan. Door functionaliteiten te beperken tot een minimum, hoopt de fabrikant het overtollige aantal moderne prikkels de kop in te drukken.

Light Phone 2

De makers van de Light Phone 2 zagen een maatschappelijk probleem opkomen. Door de Light Phone worden de meest belastende functies van de smartphone weggehaald uit het dagelijks leven. Geen sociale media, geen werk dat je blijft mailen onderweg naar huis en geen videostreamingsdiensten. De makers Joe Hollier en Kai Thang vergelijken de telefoon met een zakmes: een telefoon van zakformaat, uitsluitend uitgerust met de noodzakelijke tools.

Met de Light Phone 2 kan je bellen, sms'en een wekker zetten. De telefoon heeft 4G-verbinding, een batterijduur van ongeveer drie dagen en een mat e-ink touchscreen. Het toestel weegt ongeveer 80 gram en heeft een dikte van 6,5- tot 7,5 millimeter. De Light Phone 2 gaat $ 350,- kosten.

Light Phone 1

Eerder kwamen Hollier en Thang met de eerste versie van de Light Phone. Hiermee kon alleen gebeld worden en konden er maximaal negen telefoonnummers worden opgeslagen. De Light Phone 2 is een verbeterde versie van de Light Phone 1. Zo zagen de makers dat veel ouders de Licht Phone voor hun kinderen kochten en miste ze daarom een sms-functie misten.

Hollier en Thang zijn van plan om in de nabije toekomst grote updates uit te voeren. Zo zijn er onder andere plannen voor een minimale navigatie-app, muziek, weersvoorspelling, het oproepen van een Uber en een 'Waar is mijn Light Phone?'-functie. Met het laatste kunnen bijvoorbeeld ouders nagaan waar hun kinderen zijn, zonder genoodzaakt te zijn om een telefoon te traceren via WhatsApp