Mede-oprichter Android, Andy Rubin, beschuldigd van bezitten van seksring

Fenna Kiebert
Andy Rubin, de mede-oprichter van Android en het hoofd van Essential, heeft naar verluidt 90 miljoen dollar ontvangen bij het verlaten van Google. Hij heeft dit, inclusief andere informatie, achtergehouden voor zijn vrouw. Daarnaast zou hij in het geheim een seksring hebben.

Bron beeld: Wikipedia, Andy Rubin 2008, Yoichiro Akiyama from Tokyo

BuzzFeed Nieuws heeft documenten gevonden uit een rechtszaak tussen Andy Rubin en zijn vrouw Rie Hirabaru Rubin. Blijkbaar dwong Rubin zijn vrouw een paar weken voordat ze zou bevallen, én enkele dagen voordat de twee zouden trouwen, een overeenkomst te tekenen. Met die overeenkomst, waarvan geprobeerd wordt hem te annuleren, heeft Andy Rie bedrogen. Blijkbaar heeft Andy zijn 90 miljoen exit-pakket van Google en de inkomsten van Essential verborgen gehouden, waardoor ze niet de volledige omvang van zijn bezit kent. Rie Rubin wil nu scheiden en vraagt of de huwelijkse voorwaarden te vernietigd kunnen worden. Daarnaast probeert ze mogelijk een deel van het nettowaarde van Andy Rubin te claimen, waarvan wordt geschat dat het rond de 350 miljoen dolar is.

LEES OOK: Hoe investeer je als bedrijf in security?

Seksring

Ook is er een verslag van vorig jaar aan het licht gekomen met beweringen dat Rubin affaires had met meerdere vrouwen. Uit deze documenten bleek ook dat één vrouw Rubin hielp bij het runnen van ‘wat een seksring leek te zijn’. De oorspronkelijke klacht gaat dieper in op de vermeende 'affaires met meerdere vrouwen' van de voormalige Google-manager. Sommige gaan over ‘eigendomsrelaties’ met andere vrouwen, waarbij Rubin ze zou betalen als hij ze mocht aanbieden aan andere mannen. De klacht bevat twee berichten van het e-mailaccount van Andy Rubin met details over de relaties.

Voorwaarden ongeldig maken

Rie probeert nu om hun huwelijkse voorwaarden ongeldig te maken, omdat ze beweert dat Rubin een aparte bankrekening heeft opgezet om het vermeende 'exit-pakket' te deponeren en om 'vele honderdduizenden dollars aan deze vrouwen uit te geven’. Zij betoogt dat de trouwovereenkomst hem tegen financiële gevolgen beschermde in het geval van een echtscheiding of andere zaken.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna