MKB Best Choice Awards 2018: Stackhackr

Jordi Smit
Genoeg oplossingen op de markt om je te wapenen tegen malware, maar tegenwoordig is veel malware ontworpen om dergelijke software te omzeilen. Hoe weet je of je endpoints dit soort aanvallen kunnen tegenhouden? Met Stackhackr stel je je endpoints op de proef.

Simuleer malware

Stackhackr werkt eenvoudig. Via de website vul je je gegevens in, want natuurlijk is het niet voor niets – je betaalt voor de service met je informatie. Vervolgens kun je aangeven wat voor soort malware-aanval je wilt simuleren. Zo kun je kiezen tussen de aanvalsvectoren phishingmails, een corrupte advertentie op een webpagina vertonen of een corrupte browserdownload, en kun je kiezen voor ransomware of malware die inloggegevens steelt.

Vervolgens word je naar een nieuwe pagina gestuurd waar je je ‘malware’- pakketje zelf moet downloaden. Voer je het programma uit, dan begint Stackhackr met de test. Het programma simuleert het gedrag van de malware die je hebt gekozen op de endpoint waarop je de software uitvoert. Kies je bijvoorbeeld voor ransomware, dan test Stackhackr het gedrag dat prominente varianten als Locky, Dharma en Spora vertonen, zoals het verwijderen van shadow volumes bijvoorbeeld.

Endpoints

Stackhackr biedt je de mogelijkheid om je endpoints te testen, of zij daadwerkelijk bestand zijn tegen malware. Hier zitten echter wel haken en ogen aan. Malware evolueert razendsnel, dus denken dat je veilig bent – let wel, geen bedrijf is ooit voor de volle 100 procent veilig tegen cyberaanvallen – omdat je je endpoints hebt getest op robuustheid tegen aanvallen is naïef.

Prijs Gratis (na invoeren gegevens)
Info www.barkly.com/stackhackr

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi