MKB Proof 2018: Coligo van Voiceworks

Redactie WINMAG Pro
Vloeiende communicatie kan een uitdaging zijn voor bedrijven. Met de communicatiesuite Coligo kan ieder bedrijf die uitdaging aan. Bellen, chatten, videovergaderen en bestanden delen is nog nooit zo intuïtief geweest.

De communicatiesuite komt van ICT-dienstverlener Voiceworks dat met dit pakket een allesomvattende en schaalbare communicatiesuite levert. Goed om te weten: de dienst en de applicaties zijn gebouwd op basis van het nextgen communicatieplatform Coligo GRID. 

Voor wie het niet kent, dit is een open platform. Dat betekent dus dat je de mogelijkheid hebt om applicaties van derden te integreren. De suite heeft vier modules: Coligo DESKTOP, Coligo MEETINGS, Coligo REACH en Coligo MESSENGER.

Coligo DESKTOP

Hiermee heb je de volledige controle over alle gesprekken op alle apparaten. Via de beschikbare softphone kun je gemakkelijk gesprekken voeren. Vanuit de interface heb je een overzicht van alle beschikbare collega’s. Als je een gesprek voert, kun je moeiteloos doorschakelen naar een ander toestel zonder dat de persoon met wie je in gesprek bent dit merkt. Via een koppeling met het CRM-systeem verschijnen direct
de klantgegevens in beeld als deze het bedrijf belt.

Coligo MEETINGS

Perfect voor het opzetten van groepsgesprekken. Het is mogelijk om chat- en videogesprekken met collega’s op te zetten. Ook handig is de mogelijkheid om documenten en schermen te delen. Elke deelnemer met een webcam en internetaansluiting kan deelnemen aan de groepsgesprekken. De moderator heeft de beschikking over een wachtkamer zodat hij controle blijft houden over de conferencecall.

Coligo REACH

Wat het woord zegt, voor het regelen van de bereikbaarheid. De medewerkers bellen onderling gratis en zijn via hun smartphone bereikbaar op hun zakelijke vaste en mobiele nummer en indien gewenst ook op hun mobiele privénummer. Het is mogelijk om zelf per device te bepalen via welk nummer je bereikbaar bent en via welk nummer je naar anderen belt. Contactpersonen kun je in groepen plaatsen en voor elke groep kun je een aparte voicemail aanmaken. Met een simpele klik kun je gesprekken routeren naar een collega of voicemail. Coligo REACH is er voor op de desktop en als app in de bekende stores.

Coligo MESSENGER

Dit zijn de chatfuncties voor collega’s onderling. Medewerkers hoeven zichzelf niet apart aan te melden. Via de chatfunctie van Coligo is het mogelijk video’s, audio en bestanden te delen. Tevens handig: het delen van een locatie is via de chat mogelijk. Ook deze functie bestaat in mobiele en desktopvorm.

Conclusie

Coligo is een geïntegreerde oplossing en volledig schaalbaar. Je hoeft niet te investeren in hard- en software. De implementatie verloopt snel en omdat Coligo gebouwd is op basis van open standaarden kun je gemakkelijk koppelingen maken met software van derden. Alle data wordt opgeslagen op Nederlandse servers. Dat laatste vinden wij belangrijk om op te merken en het huidige tijdsgewricht.

INFO

Prijs: Managed Voice (VoIP) prijs op aanvraag bij Voiceworks-resellers
Info: voiceworks.nl

IN HET KORT

+ Vast en mobiel beschikbaar op één platform
+ Open platform
+ Allesomvattend en schaalbaar

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie