Met Yoobi factureer je snel en efficiënt en in jouw eigen huisstijl

MKB Proof 2018: Yoobi Online Factureren

Redactie WINMAG Pro
Met Yoobi Online Factureren is het snel en efficiënt facturen maken een fluitje van een cent. Uurfacturen, fixed-price facturen of productfacturen: het is allemaal mogelijk. Sterk punt is de integratie met alle bekende boekhoudpakketten. Daarnaast biedt het pakket uitgebreide mogelijkheden voor urenregistraties en aanmaningen.

Het maken van facturen is voor veel MKB’ers een tijdrovende en vervelende klus. Een ondernemer besteedt zijn tijd liever aan het verkopen van producten of het verlenen van diensten. Yoobi Online Factureren biedt ondernemers de helpende hand. Met dit pakket kan je veel zaken met betrekking tot het factureren snel uitvoeren. Het is mogelijk om facturen in je eigen huisstijl te versturen. Lettertypes en de lay-out zijn op eenvoudige wijze eenvoudig aan te passen. Yoobi kan uren, aantallen, producten en fixed-price factureren. Binnen Yoobi maak je een orderitem aan van het type 'Regie', 'Project' of 'Product'. Producten kunnen bestaan uit één of meerdere artikelen.

Orders

Voor het vlot en foutloos factureren werkt Yoobi vanuit orders, dit zijn de dragers van informatie. Een order bestaat uit orderitems om de gewenste kosten op een goede manier door te belasten. Bij een Regie-orderitem factureer je de binnen een bepaalde periode goedgekeurde uren van een bepaald project. Bij een Fixed-priceorderitem kun je factuurmomenten factureren binnen een bepaalde periode. Dit fixed-price orderitem is gekoppeld aan een project en op basis van een vast tarief. De factuur kan opgesplitst zijn in meerdere factuurmomenten. In een Productorderitem factureer je net zoals bij fixed-price-factuurmomenten binnen een bepaalde periode. Dit gebeurt op basis van producten, eventueel in de vorm van een abonnement.

Urenregistratie

Het is mogelijk om direct te factureren vanuit de urenregistratie. Jouw medewerker(s) registreren dagelijks of wekelijks uren en kosten in Yoobi. Na het afsluiten van een periode kun je direct jouw klanten een factuur sturen.

Elektronisch of per post

Met Yoobi factureer je snel en efficiënt, in de huisstijl van jouw organisatie. Je verstuurt facturen per post of per e-mail. Je kunt zelf eenvoudig de verzendmethode bepalen. Nadat een order is goedgekeurd en gefiatteerd, kies je voor verzenden. Yoobi genereert de factuur als pdf-bestand. Kies je voor verzending per post, dan wordt de factuur als download aangeboden. Open het pdf-bestand en kies voor afdrukken om de factuur als poststuk te behandelen. Kies je voor verzending per e-mail, dan verstuurt Yoobi deze factuur automatisch per mail. De opmaak van de e-mail gaat volgens een vaste template, maar kan op verzoek worden aangepast, de tekst van de e-mail kun je zelf opstellen. Naast het elektronisch versturen van facturen (als pdf-bestand), biedt Yoobi ook de mogelijkheid om de facturen elektronisch te verwerken, zodat de ontvangende partij het bestand kan inlezen in het boekhoudpakket.

Herinneringen en aanmaningen

Afhankelijk van de gemaakte afspraken met individuele klanten kun je met Yoobi praktisch omgaan met herinneringen en aanmaningen. Het is mogelijk om handmatig herinneringen aan te maken en te versturen. Na het versturen van de facturen geeft Yoobi na de betalingstermijn automatisch aan welke facturen nog open staan. Met Yoobi is het ook mogelijk om een iDeal betaalverzoek mee te sturen. 

Koppelingen: je boekhouding up-to-date en jij ook 

Als je kiest voor een koppeling tussen je boekhoudpakket en Yoobi worden facturen direct na verzenden elektronisch geboekt op de juiste grootboekrekening in je boekhouding én de openstaande facturen worden twee keer per dag gecontroleerd op betaling. Volledig automatisch.

Conclusie

Yoobi Online Factureren is een volledig pakket voor de MKB’er die snel en efficiënt wil factureren. Het pakket biedt integratie met bekende boekhoudpakketten en is beschikbaar in meerdere talen. Het pakket biedt uitgebreide functies voor urenregistraties, herinneringen en aanmaningen.

INFO

Prijs: modulaire prijsstelling
Info: yoobi.nl

IN HET KORT

+ Complete facturatiesoftware voor MKB
+ Beschikbaar in verschillende talen
+ Yoobi biedt integratie met boekhoudpakketten

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie