MKB Proof 2018: Toshiba Portégé X30-E-10D

Redactie WINMAG Pro
Steeds is Toshiba erin geslaagd een vederlichte laptop te maken. Niet voor niets heeft het bedrijf een constante, hoge reputatie. Voldoet de laatste versie van de Portégé, de X30-E-10D, aan die hoge verwachtingen?

De Portégé is een notebook dat prettig in de handen ligt. Met de laptop heb je een apparaat dat vederlicht en toch ijzersterk is, twee eigenschappen die goed van pas komen als je veel op pad bent. Het toetsenbord is ook prettig in gebruik. Op het touchpad is een klein rechthoekje ingeruimd als vingerafdrukscanner om je aan te melden bij Windows 10. De scanner werkt vlekkeloos. 

De poorten bevestigen onze eerste indruk dat deze laptop gemaakt is voor dagelijks gemak. Dat blijkt ook wel, want we zien twee gecombineerde thunderbolt-usb-poorten zitten, waardoor je effectief je oplader thuis kunt laten liggen. Naast de poorten zien we dat de laptop warmte kan uitblazen uit verschillende ventilatieschachten, voor het geval de CPU te warm wordt.

Stresstest

In deze Toshiba zit een processor van Intel, Core i5 van de achtste generatie. Als we de processor door de stresstest heen halen, zien we de temperatuur naar verwachting snel stijgen. Toch komt die geenszins in een gevaarlijke range. Je mag het ook wel verwachten van dit type notebook van Toshiba. 

Je koopt met de Portégé een zakenlaptop waar je op moet kunnen rekenen. Met 8 GB RAM doet Toshiba ook niet flauw, je hebt hier ‘plenty’ aan voor op het werk en zelfs nog wel voor thuis. Met een SSD-drive met een bruikbare ruimte van grofweg een kwart terabyte kun je ook wel even vooruit.

Dit is een notebook zonder nonsens, die moet doen wat hij moet doen. Dat zie je ook bij de levensduur van de accu. Die is buitengewoon fatsoenlijk.

INFO

Prijs: € 1.426,59
Info: toshiba.nl

IN HET KORT

+ Ligt prettig in de handen
+ Voor dagelijks gemak
+ Fatsoenlijke levensduur accu

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie