MKB Proof Awards 2021: FortiGate FortiWifi 60F

Redactie WINMAG Pro
De FortiGate FortiWifi 60F leent zich in het bijzonder als kostenefficiënt middel voor de beveiliging van kleine en middelkleine bedrijfsnetwerken. Gecombineerd met één of meerdere van de softwarepakketten waaruit Fortinets securityplatform bestaat, biedt het model een zeer laagdrempelige manier om onder de rotsvaste, veelal geautomatiseerde bescherming van Fortinet te werken. Elk bedrijf heeft security nodig - en met de FortiGate FortiWifi 60F wordt security voor vrijwel elk bedrijf beschikbaar.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

FortiGate FortiWifi 60F

De FortiGate FortiWifi 60F is compact, compatibel met wifi-netwerkverkeer, voorzien van een ruim aantal ingangen en daarmee bij uitstek geschikt als oplossing voor de lokale netwerkbeveiliging van een mkb.

Ononderbroken data wordt met een snelheid van 10 Gbps geroute. Ook biedt het model een USB-poort voor de aansluiting van 3G/4G-USB-modems, wat de mogelijkheid van een noodverbinding creëert.

Met een adviesprijs van € 693,- kunnen we de hardware niet anders dan aanraden. Tegelijkertijd komt de uniciteit van het model pas nadrukkelijk naar voren in combinatie met de software die tot Fortinets Security Fabric behoort.

Dergelijke software wordt via licenties verstrekt, en varieert qua inhoud van de totaalbeveiliging van (relatief) eenvoudige mkb-netwerken tot de beveiliging van de meest complexe infrastructuren van internationale grootbedrijven.

FortiGuard Advanced Threat Protection (ATP) is het meest basale - en voor dit artikel relevante - softwarepakket. Met deze software onderwerpt de firewall duizenden applicaties binnen het netwerk aan een veiligheidscheck. Malware, misbruik en onveilige websites worden automatisch tegengehouden. Daarnaast staat de firewall in contact met onderzoeksafdeling FortiGuard Labs, waardoor ook de nieuwste wereldwijde bedreigingen worden herkend en ontwapend. Tot slot is er sandboxing aanwezig, wat voor realtime identicatie en blokkade van geavanceerde aanvallen zorgt.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie