Mogelijk iPad-tekort door explosie in fabriek

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijd dreigt een tekort aan exemplaren van de iPad 2 te ontstaan als gevolg van de explosie in de fabriek van producent Foxconn afgelopen vrijdag. Bij het ongeluk in de Chinese stad Chengdu zijn inmiddels drie doden te betreuren.

Als gevolg van de explosie is de getroffen fabriek voorlopig stilgelegd. Zowel Apple als Foxconn kunnen nog weinig duidelijkheid geven over de gevolgen voor de productie van de iPad 2, maar veel analisten verwachten dat Apple op korte termijn minder exemplaren van de tablet kan leveren.

Volgens DigiTimes is de fabriek in Chengdu goed voor 25 tot 30 procent van het aantal exemplaren van de iPad 2 dat in april is geproduceerd. Het merendeel van de tablets wordt gemaakt in een andere fabriek in Shenzhen.

Desalniettemin is er wereldwijd al geen sprake van een overvloed aan Apple-tablets; de vraag naar de iPad 2 is hoog en Apple houdt zoals gewoonlijk het aanbod beperkt. Daar komt bij dat door zowel de aardbeving in Japan als de komst van de witte iPhone 4 de productie van de iPad 2 al onder druk is komen te staan.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie