Nieuwe Twitter-functie in app

Jordi Smit
Twitter heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app. De camera-interface is voortaan bereikbaar met slechts een veeg vanaf de tijdlijn. De nieuwe Twitter-functie moet de komende weken verder beschikbaar komen.

UItleg nieuwe Twitter-functie

Wanneer de gebruiker een veeg naar rechts doet over de tijdlijn, opent de app met de nieuwe Twitter-functie automatisch een nieuwe camera-interface. App-gebruikers kunnen dan direct een foto of video maken. In de tijdlijn krijgen op die manier gemaakte foto's een afwijkende layout, met de tweet in de foto. Twitter is overigens niet de eerste met een dergelijke functie, want andere social media-apps hebben zo'n optie al langer.

Werkwijze nieuwe Twitter-functie

Het is met de nieuwe Twitter-functie uitsluitend mogelijk met nieuw beeldmateriaal te werken. Al bestaande foto's of video's moeten worden toegevoegd via het al bestaande venster om tweets te maken. Bovendien is het mogelijk om livebeelden te streamen via de interface.

LEES OOK: TikTok verzamelt illegaal data van kinderen

'News Camera'

In februari werd al bekend dat het social medium werkt aan een fotobewerkingsfunctie die vergelijkbaar is met die van Snapchat, onder de naam 'News Camera'. News Camera zou de gebruiker tekst en locaties laten toevoegen aan een foto, video of livestream.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi